Şeful Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, speră ca perioada de vară să vină cu 70% din rezultatele pre-pandemie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 07 martie 2021 114 afişări

Şeful Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, speră ca perioada de vară să vină cu 70% din rezultatele pre-pandemie

Ryanair speră să atingă în vară 60-70% din numărul de pasageri înregistraţi în 2019, spune CEO-ul Michael O’Leary, adăugând că operatorul ar putea ajunge la 80-90% din capacitate în perioada de iarnă, potrivit Financial Times.

Compania se aşteaptă să zboare doar 27 de milioane de oameni în perioada ianuarie-martie şi a estimat că pierderile din actualul exerciţiu financiar, care se încheie pe 31 martie, vor atinge 850 de milioane de euro.

Prin comparaţie, operatorul a zburat 149 de milioane de pasageri între martie 2019 şi martie 2020, însă CEO-ul crede că numărul poate creşte până la 80 de milioane şi, în cel mai bun caz, la 120 de milioane în anul următor.

Între timp, Uniunea Europeană rămâne la câteva luni distanţă de emiterea paşapoartelor de vaccinare pentru COVID-19 şi, în condiţiile în care situaţia nu se va îmbunătăţi în acest sens, blocul comunitar ar putea primi încă o lovitură în plin sezon estival.

Gigantul Air-France KLM a raportat pierderi de 7,1 miliarde de euro pentru 2020, primind împrumuturi de 10,4 miliarde de euro din partea Franţei şi Olandei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
operator,
perioada,
speranta,
vara,
crestere,
cost

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.