Profituri in scadere cu 22% la SNP Petrom

Postat la 26 februarie 2008 1 afişăre

SNP Petrom a inregistrat un profit net de 532 milioane euro in 2007, cu 22% mai putin decat in anul precedent, conform rezultatelor financiare preliminare anuntate astazi, marti, de catre companie.

Cifra de afaceri a scazut cu 6% fata de 2006, ajungand pana la valoarea de 3,67 miliarde euro, iar profitul operational de 588 milioane euro, cu 29% mai putin decat in anul precedent. Singura crestere a unei cifre esentiale a companiei petroliere este cea a investitiilor realizate, care s-au majorat cu 30% ajungand pana la 1,14 miliarde euro.

"Rezultatele se inscriu in estimarile companiei, in pofida impactului mixt al mediului macroeconopmic volatil si al cresterii preturilor titeiului pe plan mondial si a costurilor de aprovizionare. In 2007 am reusit sa oprim declinul productiei si sa imbunatatim eficienta operationala, o realizare majora fiind implementarea sistemului SAP si infiintarea unui centru de servicii la nivel de grup", a declarat Mariana Gheorghe, director general executiv al Petrom.

Actiunile SNP Petrom au piredut circa 1,5 procente la deschiderea sedintei, imediat dupa publicarea rezultatelor oficiale. Pierderea este pusa pe seama reducerii profiturilor, dar ai a cifrelor sub estimarile analistilor care anuntau un profit net de cel putin 540 milioane euro. Impulsionate totusi de crestrea generalizata a BVB, actiunile SNP Petrom au recuperat, ajungand la o crestere de 1,4% cu o ora inainte de inchiderea sedintei.

La nivel de grup, OMV, principalul actionar al SNP Petrom, a inregistrat un un profit operational de 2,18 miliarde euro, cu 6% mai mult decat in perioada precedenta, contributia Petrom fiind de circa 27%. Profitul OMV a fost sustinut de performantele bune ale diviziilor din Noua Zeelanda si Libia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/profituri-in-scadere-cu-22-la-snp-petrom-2415915
2415915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.