În 2006 Business Magazin îl prezenta pe Mihai Pohonţu. Astăzi, el este vicepreşedinte al Disney Interactive

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 10 octombrie 2014 374 afişări

Mihai Pohonţu a fost de două ori pe coperta Business Magazin, în 2006 şi 2014.

În 2006 Business Magazin îl prezenta pe Mihai Pohonţu. Astăzi, el este vicepreşedinte al Disney Interactive

Prima dată am scris despre el în 2006, când i-am intuit potenţialul – venise în România să pună bazele unei reţele de studiouri de jocuri, pentru Jamdat (companie pe care o fondase alături de mai mulţi parteneri şi care a fost ulterior cumpărată de Electronic Arts) – şi a doua oară în 2014, când şi-a confirmat potenţialul, devenind vicepreşedinte al Disney Interactive, divizia de jocuri a gigantului de divertisment cu baza la Los Angeles.

La 35 de ani este de doi ani vicepreşedinte la Disney Interactive, divizia de jocuri a gigantului de divertisment din SUA. „Uitându-mă acum în urmă, nu îmi vine să cred că eu am înfiinţat ceea ce este acum EA România, o companie cu 1.100 de angajaţi“, spunea Mihai Pohonţu în vara acestui an.

Diferenţa dintre cele două interviuri în Business Magazin, dincolo de cei opt ani care au trecut, este că “data trecută când am apărut în revistă eram manager la EA şi făceam un efort de PR, deoarece aveam 150 de angajaţi şi căutam oameni buni. Acum nu dau interviuri, deoarece sunt într-o perioadă de creştere accelerată“. La acea vreme coordona activitatea din România a Jamdat, el fiind cel care în 2004, la întoarcerea în România din SUA, a pus bazele filialei locale a Jamdat, producător de jocuri pentru mobil.

Acum coordonează direct o echipă de zece producători care conduc studiourile de jocuri, iar echipa are în total peste 600 de oameni în nouă locaţii din lume, printre care Polonia, India şi România. Este de doi ani la Disney Interactive, fiind acum implicat în toate deciziile majore ale diviziei, care are o cifră de afaceri în jurul unui miliard de dolari şi aduce circa 4% din businessul Walt Disney Company.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/in-2006-business-magazin-il-prezenta-pe-mihai-pohontu-astazi-el-este-vicepresedinte-al-disney-interactive-13375291
13375291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.