De ce se strica laptopurile noastre?

Postat la 24 februarie 2010 70 afişări

Piata romaneasca de PC-uri va inregistra anul acesta o crestere de 20%, la 1,2 milioane de unitati, tendinta de crestere de la nivel mondial fiind reflectata si la noi, potrivit companiei de cercetare de piata IDC.

Desi anul trecut vanzarile au scazut semnificativ, notebook-urile continua sa castige teren in fata desktopurilor in ceea ce priveste cota de piata. Daca la inceputul anului trecut detineau 45% din piata, in prezent laptopurile au mai mult de 55-60%, potrivit IDC.

"In prezent 20% din costul de intretinere al unui laptop este de fapt costul de achizitie al acestuia, restul de 80% reprezentand costuri ascunse", a spus Aurel Netin, Country Manager in cadrul Lenovo Romania, precizand ca cea mai mare parte a laptopurilor se strica din cauza neglijentei utilizatorilor. Astfel, 34% din laptopurile vandute la nivel mondial se deterioreaza din cauza lichidelor pe care le varsam, 28% pentru ca sunt scapate pe jos, 25% pentru ca nu au o carcasa suficienmt de puternica iar restul de 13% pewntru ca ajung in mana unor utilizatori furiosi, potrivit unui studiu realizat de Ponemon Institute for Dell, amintit de Netin.

Pentru a evita indoielile in ce priveste calitatea produselor, majoritatea producatorilor de calculatoare au dezvoltat campanii publicitare agresive. "Am vazut demonstratii cu netbookurile noastre, erau calcate in picioare si aruncate, iar cand clientii vedeau cat sunt de rezistente, le cumparau si le recomandau si la alti prieteni", a declarat anul trecut pentru Business Magazin Dragos Salamac, director executiv la BenQ Romania, amintind ca si serviciile oferite dupa cumpararea produsului joaca un punct important in decizia clientului. La randul lor, cei de la Sony Vaio s-au axat pe demonstrarea beneficiilor produselor in magazine, unde potentialii cumparatori le pot testa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
laptop,
PC,
stricate
/actualitate/afaceri/de-ce-se-strica-laptopurile-noastre-5615032
5615032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.