D-Link Romania stagneaza la 5-6,5 mil. $ anul acesta

Postat la 18 noiembrie 2009 45 afişări

Producatorului taiwanez de echipamente de retea D-Link va inregistra anul acesta o stagnare a afacerilor la nivel global, situatie care se va mentine si in Romania.

Din vanzarile D-Link in Europa, subsidiara din Romania are o contributie de 1,5-2%, procent sensibil mai mare (10-12%) atunci cand vine vorba de Europa Centrala si de Est, a declarat Kevin Wen, presedintele D-Link Europe. Vanzarile globale ale companiei s-au cifrat anul trecut la 1,047 de miliarde de dolari, in crestere usoara fata de 2007, cand D-Link a raportat afaceri de 1,011 miliarde de dolari. Aproximativ 31% din venituri au fost realizate in Europa, conform lui Wen, adica in jur de 325 de milioane de dolari, ceea ce inseamna, in urma unui calcul simplu, ca vanzarile din Romania au fost in 2008 intre 4,8 si 6,5 de milioane de dolari.

"Pentru anul acesta, ne asteptam la o stagnare a vanzarilor la nivel mondial sau poate la o scadere usoara, situatie care se va mentine inclusiv in Romania", apreciaza Wen, motivul principal fiind situatia economica dificila in sine, coroborata pe piata locala cu amanarea mai multor proiecte guvernamentale si cu fluctuatia cursului de schimb valutar. Stagnarea va fi inregistrata in ciuda faptului ca in trimestrul al treilea al acestui an, D-Link a raportat o crestere de 21% a vanzarilor pe piata europeana, cel mai mare avans fiind inregistrat pe piete precum Marea Britanie, Franta sau Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
D-Link,
Kevin Wen,
echipamente retea,
/actualitate/afaceri/d-link-romania-stagneaza-la-5-6-5-mil-s-anul-acesta-5114597
5114597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.