Curiero vrea 25 mil. euro in 2008

Postat la 23 ianuarie 2008 1 afişăre

Compania autohtona de curierat Curiero si-a propus atingerea unei cifre de afaceri de 25 de milioane de euro in 2008, dupa ce, anul trecut, a inregistrat o crestere a afacerilor de 85%

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, cu 85% mai mare comparativ cu 2006, oficialii companiei explicand aceasta crestere prin procesul de eficientizare si repozitionare a activitatilor companiei.

Cea mai importanta crestere in valoare, de peste 150%, a fost obtinuta pe serviciul de curierat rapid Curiero 24, care detine acum o pondere de 70% in cifra de afaceri, fata de 50% in 2006. Dezvoltarea pe acest serviciu s-a datorat in principal majorarii volumelor de livrari in urma castigarii unor clienti strategici precum Asesoft, Amway, Quelle, Raiffeisen Bank si Inform Lykos. Celelalte servicii din portofoliu, Curiero Express (local) si Curiero Post, detin ponderi de 3% si respectiv 27% din cifra de afaceri.

Anul acesta, compania va relua serviciul Cargo, suspendat temporar ca urmare a abordarii strategice asumate. Curiero Cargo va fi relansat pe o noua platforma, pentru a indeplini obiectivele de calitate si profitabilitate.

“Avem ca tinte cresterea cotei de piata de la 10-12%, cat este in prezent, la 15%, precum si a marjei de profit de la 8-10% la 10-11%. In 2008 vom cauta resursele de dezvoltare cu predilectie in interiorul companiei, adica in principal in eficientizarea activitatilor si serviciilor”, a declarat presedintele companiei, Bogdan Carcu.

Carcu a mai precizat ca a renuntat la planurile de achizitie a unei companii straine de profil, Curiero urmand sa investeasca trei milioane de euro in tehnologie si in flota de masini. "Cresterile Curiero din acest an vor fi realizate si pe fondul introducerii integrale in reteaua Curiero a unor sisteme de cantarire. Estimez ca in acest moment, 20% din valoarea cifrei de afaceri a oricarei companii de curierat din Romania se pierde ca urmare a necantaririi marfii”, a mai spus Bogdan Carcu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/curiero-vrea-25-mil-euro-in-2008-2346486
2346486
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.