Cum ar putea pierde romanii 20 de euro lunar din pensia privata

Postat la 10 iunie 2010 17 afişări

Cei care contribuie la sistemul de pensii private obligatorii ar pierde, fiecare, in medie, circa 20 de euro pe luna din pensie, in cazul in care contributia virata va scadea de la 2,5% la 0,5% din salariul brut lunar.

Guvernul intentioneaza sa reduca nivelul contributiei platite de angajati la fondurile de pensii private obligatorii de la 2,5% din salariul brut lunar la 0,5%, pentru a diminua deficitul bugetului public de pensii.

Simona Ditescu, directorul general al BCR Pensii, declara ca actualmente, din cauza crizei, contributiile pentru pensiile private obligatorii pentru circa 33% dintre conturi nu sunt virate in fiecare luna de catre companii.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii private,
guvern,
salarii,
bcr
/actualitate/afaceri/cum-ar-putea-pierde-romanii-20-de-euro-lunar-din-pensia-privata-6346233
6346233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.