CSSPP a autorizat prealabil fuziunea fondurilor BCR Pensii si Omniasig Pensii, pe Pilonul II

Postat la 04 martie 2009 15 afişări

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prealabila a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat Omniforte, gestionat de Omniasig Pensii cu BCR Fondul de Pensii Administrat Privat.

Procesul de autorizare a fuziunii celor doua fonduri din Pilonul II cuprinde doua etape, prealabila si definitiva. Astfel, autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa o consultare a participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant. Administratorii fondurilor care fuzioneaza trebuie sa faca public anuntul de fuziune a celor doua fonduri de pensii administrate privat prin publicarea acestuia in cel putin doua cotidiane de circulatie nationala si pe site-urile celor doi administratori. De asemenea, administratorul fondului absorbit va trimite participantilor, in scris, cu confirmare de primire, noile conditii ale prospectului fondului absorbant si ii va informa asupra posibilitatii de transfer fara penalitati.

Astfel, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la un alt fond de pensii administrat privat. Incepand cu data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit. Consiliul CSSPP a mai decis, astazi, avizarea Bancii Romanesti, membra a Grupului national bank of Greece, ca depozitar pentru fonduri de pensii administrate privat si pentru fonduri de pensii facultative. Pe piata pensiilor private activeaza, in prezent, cinci depozitari in sistemul pensiilor administrate privat si patru depozitari in sistemul pensiilor facultative.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CSSPP,
BCR,
pensii private,
Omniasig,
Pilonul II,
fuziune
/actualitate/afaceri/csspp-a-autorizat-prealabil-fuziunea-fondurilor-bcr-pensii-si-omniasig-pensii-pe-pilonul-ii-4019532
4019532
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.