Cele mai importante tranzactii din retail

Postat la 31 decembrie 2009 26 afişări

In perioada in care operatorii din comert sunt mai degraba atenti la mentinerea clientilor si a profitabilitatii afacerii, oportunitatile de extindere si consolidare se arata la tot pasul.

Conform informatiilor din piata, una dintre cele mai mari retele de supermarketuri de pe piata - Interex - cauta cumparator. Ilie Penescu, propietarul retelei romanesti de hipermarketuri Pic declara si el, nu cu mult timp in urma, ca nu exclude posibilitatea unei vanzari.

Doar ca piata este acum favorabila cumparatorilor, care au toate atuu-rile in maneca: nu sunt presati de timp si au forta financiara (fiind membri ai grupurilor internationale). Perioada consolidarii masive in comert este totusi abia la inceput, iar in urmatorii doi ani e de asteptat ca numarul operatorilor sa scada si cei ramasi sa-si intareasca pozitiile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retail,
comert,
Auchan,
Profi,
Pic,
Artima,
Carrefour
/actualitate/afaceri/cele-mai-importante-tranzactii-din-retail-5235211
5235211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.