Cea mai bună reacţie a unui angajat concediat.Şi-a deschis o afacere chiar in ziua in care a fost concediată

Autor: Andra Stroe Postat la 22 iunie 2018 4696 afişări  

Oamenii au reacţii foarte diferite atunci când sunt nervoşi. Unii sparg farfurii, alţii plâng, însă unii aleg să îşi canalizeze furia în ceva util.

Cea mai bună reacţie a unui angajat concediat.Şi-a deschis o afacere chiar in ziua in care a fost concediată
Cea mai bună reacţie a unui angajat concediat.Şi-a deschis o afacere... deschide galeria

Aşa a procedat Melissa Ben-Ishay, o tânără din SUA, când a fost concediată din poziţia de asistent media pe care o ocupa în cadrul companiei Deutsch Inc. Furioasă, a plecat acasă şi s-a apucat să prepare o tavă de brioşe, care s-a transformat, în scurt timp, în Baked by Melissa (Coapte de Melissa), un lanţ de cofetării care face livrări pe tot teritoriul SUA.

“Eşti capabilă să faci orice îţi propui”, a încurajat-o tatăl său, când antreprenoarea şi-a pierdut jobul. Aşadar, tânăra, pe atunci în vârstă de 24 de ani, s-a decis să îşi deschidă propria afacere şi, în ciuda faptului că nu lucrase niciodată ca brutar profesionist şi nu luase nici măcar o lecţie de gătit, ea a realizat că este nevoie de profesionalism pentru a face o impresie bună şi pentru a-şi câştiga clienţi fideli. Avea nevoie, de asemenea, de un nume şi de un logo. Rudele s-au decis să o ajute, iar unul dintre prietenii săi din copilărie a realizat logo-ul companiei, o brioşă cu cravată.

Businessul său a prins avânt peste noapte, aşa că nu a avut timp să îşi facă un plan. “Am profitat de orice oportunitate. A trebuit să învăţ să cumpăr ingrediente în vrac şi să fac angajări”, povesteşte antreprenoarea. A realizat fotografiile pentru site-ul companiei acasă, şi tot în apartamentul său din Murray Hill a început să prepare torturile pe care le livra personal, călătorind cu metroul. De multe ori, părinţii săi veneau la sfârşit de săptămână să o ajute. Mama sa împacheta prăjiturile, iar tatăl său se ocupa de livrări. Mai târziu, un restaurator, Danny Omari, a ajutat-o ​​pe Ben-Ishay să îşi deschidă primul magazin în SoHo.

Deşi compania a ales iniţial să nu caute finanţare din partea unei platforme specializate de crowdfunding, precum kickstarter sau indiegogo.com, preferând să consume sumele disponibile pe cardurile de credit, a primit în cele din urmă o investiţie de 6 milioane de dolari, în 2015.

Au trecut aproape zece ani de când Ben-Ishay a scos din cuptor prima tavă de brioşe, iar astăzi compania produce nenumărate sortimente de prăjituri, inclusiv în ediţie limitată, în cele 13 magazine, din care unul este situat în aeroportul JFK din New York. De asemenea, produsele sunt distribuite în toate cele 50 de state din SUA.

"Nu aş vrea să mai trec încă o data prin asta. Începutul a fost greu. Pentru a începe o afacere, trebuie să îţi setezi asta ca prioritatea cea mai importantă. Nu am avut soţ şi copii, însă lucram 16 ore pe zi, şapte zile pe săptămână ", a povestit Ben-Ishay. “Fiecare brioşă este preparată manual. Aş putea să numesc persoana care a pregătit fiecare produs în parte. Şi eu gătesc. Sloganul <coapte de Melissa> este autentic”, adaugă antreprenoarea.

Între timp, antreprenoarea s-a căsătorit şi are o fiică, Scottie, pe care o învaţă să pregătească, momentan, clătite şi smoothie-uri, activitate care îi aminteşte de propria copilărie. Anul trecut a  lansat şi o carte, Cakes by Melissa (Prăjiturile Melissei).

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Citeşte pe jugarushukaru.ro

Noul coşmar al companiilor: angajatul fantomă Noul coşmar al companiilor: angajatul fantomă

„Cel mai important criteriu la angajare? Să vină la muncă şi a doua zi”, spune un manager care a recrutat câteva sute de angajaţi în ultimii 20 de ani şi care a început să aplice acest principiu de recrutare în ultimii doi ani. Fenomenul „ghostingului” a devenit o normă pentru angajaţii tineri care aplică pentru joburi care nu necesită experienţă şi care „dispar” după o zi sau chiar după câteva ore de muncă. Cum s-a ajuns în această situaţie, cine greşeşte şi ce e de făcut?

vezi continuarea
ZF.ro
Final de eră la Telekom. Anunţul care ZGUDUIE piaţa. După 17 ani... Final de eră la Telekom. Anunţul care ZGUDUIE piaţa. După 17 ani...
BREAKING NEWS: Dragnea şi Tăriceanu discută SUSPENDAREA lui Iohannis la Parlament. Momentul ADEVĂRULUI
ONE.ro
Dezvăluire şocantă pentru Al Bano şi Romina Power! Ce s-a întâmplat cu fiica lor, dispărută în urmă cu 22 de ani Dezvăluire şocantă pentru Al Bano şi Romina Power! Ce s-a întâmplat cu fiica lor, dispărută în urmă cu 22 de ani
Ce meserie a avut Antonia înainte de a fi cântăreaţă. „Făcea 10 dolari pe oră”
Mihaela Rădulescu, adevăratul motiv al divorţului de Elan Schwartzenberg
Descopera.ro
FILMUL care i-a băgat în SPERIEŢI chiar şi pe fanii genului horror. Mulţi spun că este prea mult FILMUL care i-a băgat în SPERIEŢI chiar şi pe fanii genului horror. Mulţi spun că este prea mult
O NAVĂ rusească plină ochi cu monede şi LINGOURI de aur a fost găsită pe fundul mării. Când au ajuns pe pupa vasului exploratorii au avut parte de o SURPRIZĂ şi mai mare
SURPRIZĂ de proporţii la patru zile după ce arheologii au deschis uriaşul SARCOFAG negru descoperit în Egipt. ''S-au TRANSFORMAT în ...''
Go4it.ro
Cineva a reuşit să spargă ecranul lui GALAXY NOTE9 înainte de lansarea oficială Cineva a reuşit să spargă ecranul lui GALAXY NOTE9 înainte de lansarea oficială
O lansare surpiză de la HUAWEI: un telefon la fel de PERFORMANT ca modelele de două ori mai scumpe
STICLA care nu se sparge! O tehnologie care va băga service-urile de telefoane în faliment
Csid.ro
Colon iritabil: dieta recomandată Colon iritabil: dieta recomandată
Legumele care pot să te omoare: le ai şi tu în congelator
Pericolul ascuns din ouă

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.