Carrefour preia supermarketurile Artima pentru 55 mil. euro

Postat la 29 octombrie 2007 1 afişăre

Tranzacţia vizeaza preluarea a 100% din capitalul Artima si va fi finalizata in urma aprobarii Consiliului Concurentei, potrivit unui comunicat. "Cu aceasta tranzactie, Carrefour intra pe segmentul supermarket-urilor in Romania, pentru a completa prezenta sa puternica pe cel al hypermarket-urilor", spun oficialii operatorului de hypermarketuri.

Artima Retail Investment Company SA a fost infiintata in anul 2001 de omul de afaceri roman Florentin Banu, fondatorul brandului de napolitane Joe. In 2004, reteaua a fost cumparata de Enterprise Investors, pentru 17 milioane euro. Numarul de magazine a ajuns intre timp la 21 de unitati, iar pentru acest an 2007, Artima mizeaza pe vanzari de 95 de milioane de euro.

In 2006, Carrefour a realizat in Romania vanzari de 451 milioane de euro fara TVA in 10 luni de consolidare (510 milioane de euro fara TVA intr-un an complet). Vanzarile la un curs valutar constant sunt in crestere cu peste 30% in primele 9 luni ale anului 2007. Carrefour Romania exploateaza la sfarsitul lunii octombrie, 10 hipermarket-uri.

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrala si de Est. Pana în prezent, Enterprise Investors a colectat sase fonduri, care totalizeaza 1,6 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carrefour,
artima,
supermarket,
retail,
hypermarket,
comert
/actualitate/afaceri/carrefour-preia-supermarketurile-artima-pentru-55-mil-euro-1016339
1016339
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.