BREAKING NEWS Un avion militar rusesc s-a ciocnit cu o dronă americană deasupra Mării Negre

Postat la 14 martie 2023 107 afişări

BREAKING NEWS Un avion militar rusesc s-a ciocnit cu o dronă americană deasupra Mării Negre

Un avion de vânătoare rusesc s-a ciocnit cu o dronă americană deasupra Mării Negre, potrivit armatei americane. Armata SUA spune că "actul nesigur şi neprofesionist al ruşilor" aproape a provocat prăbuşirea unuia dintre avioanele de vânătoare şi a dronei.

Un avion de vânătoare rusesc Su-27 s-a ciocnit cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre, provocând prăbuşirea dronei, potrivit armatei americane.

Drona americană MQ-9 Reaper efectuau o operaţiune de rutină în spaţiul aerian internaţional, când unul dintre avioanele ruseşti a zburat intenţionat în faţa dronei fără pilot şi a aruncat combustibil pe dronă, potrivit unui oficial american familiarizat cu incidentul.

"Aeronava noastră MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional când a fost interceptată şi lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la prăbuşirea şi pierderea completă a MQ-9.

De fapt, acest act nesigur şi neprofesionist al ruşilor aproape că a provocat prăbuşirea ambelor aeronave.

Avioanele americane şi aliate vor continua să opereze în spaţiul aerian internaţional şi le cerem ruşilor să se comporte în mod profesionist şi în siguranţă", a declarat generalul James Heckera.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
drona,
avion,
americana

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.