LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

5 milioane de euro pentru o spălătorie din Braşov

Autor: Florin Casota Postat la 07 mai 2018 511 afişări

La 10 ani de la lansarea pe piaţa din România, Salesianer Miettex, companie austriacă lider de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale din Europa Centrală şi de Est, achiziţionează compania s.c. Promar textil din Braşov şi brandul acesteia, Kromatic.

Investiţia se ridică la peste 5 milioane de euro şi face parte din planul strategic de dezvoltare a companiei pentru a acoperi la nivel naţional teritoriul României cu serviciile sale. n anul 2007 compania intra pe piaţa din România prin inaugurarea spălătoriei din Bucureşti, iar în 2014 inaugura o noua fabrică în vestul ţării, la Oradea.

Acum, după o lungă perioadă de negocieri, s-a definitivat achiziţia din judeţul Braşov, iar prin acest pas Salesianer Miettex va acoperi cu serviciile sale în mod direct şi judeţele Braşov, Prahova, Sibiu, Harghita, Covasna, Mureş.

”La ora actuală, prin noua achiziţie ne creştem capacitatea cu aproximativ 25% şi vom acoperi 80% din teritoriul ţării, putând dezvolta sinergii la nivel local dar şi internaţional, cu celelalte ţări din grup, prin intermediul tehnologiei RFID (radio-frequency identification). Această tehnologie permite identificarea automată şi în mod unic a articolelor textile, pe baza unei etichete electronice RFID, oferind astfel diverse informaţii cu privire la trasabilitatea textilelor. În urma acestei achiziţii, vom optimiza logistica, prin integrarea clienţilor existenţi şi contractarea de clienţi noi“, a declarat Adrian Chiorean, director general pe România al Salesianer Miettex.

Compania braşoveană Promar Textil, premiată la ediţia din 2016 a conferinţei Cele mai inovatoare companii din România, organizată de Business MAGAZIN, a avut o cifră de afaceri de 21,1 milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro) în 2016, o creştere de aproape 42% faţă de 2015 şi un profit net de 2,1 milioane de lei, dublu faţă de cât avea în 2015, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Salesianer are activităţi în domeniul serviciilor de curăţare profesională şi închiriere a articolelor textile. În România, compania austriacă are clienţi în domeniul hotelier, industrial (Swoboda Hartman), automotive, în industria alimentară şi în domeniul medical.

După achiziţie, Salesianer Miettex va avea 300 de angajaţi în România, la Braşov lucrând aproximativ 90 de persoane. De asemenea, familia Moraru, foştii proprietari ai brandului Kromatic, vor colabora cu Salesianer Miettex, împreună având în plan să dezvolte noi proiecte de cercetare şi dezvoltare în domeniul RFID şi nu numai.

”În 2014, când am definitivat investiţia de la Oradea, aveam o cifră de afaceri de 4,5 milioane de euro. Înainte de achiziţia de la Braşov am avut 7,3 milioane de euro, iar acum, împreună cu fabrica din Braşov vom avea o cifră de afaceri de 10 milioane de euro. Estimăm că vom încheia anul 2018 cu 11,5 milioane de euro“, a mai declarat Adrian Chiorean. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, compania austriacă a avut afaceri de 32,9 milioane de lei şi un profit net de 2,8 milioane de lei pe plan local în 2016

Salesianer Miettex a fost înfiinţată, ca afacere de familie, în 1916. Activitatea de bază a companiei o reprezintă serviciile complete de închiriere a articolelor textile pentru hoteluri şi restaurante, uniforme de lucru pentru industrie si comerţ, cât şi furnizarea de articole textile pentru domeniul sanitar. 

Compania spală acum la Braşov 8 tone/zi, în restul României 25 tone textile/zi, deci în total 33 de tone/zi, aproximativ 2.300-2.500 kg/oră, echivalentul a peste 6.500 maşini casnice de spălat zilnic.

La nivel european, Salesianer Miettex igienizează 510 tone de textile pe zi în nouă ţări, are 3.300 de angajaţi şi peste 30.000 de clienţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.