Adrian Sârbu: Dl. Ciolacu s-a dus să ia 93 de palestinieni cu cetăţenie română, din Egipt. Să nu uite că mai sunt 4 milioane de români, din care foarte mulţi s-ar întoarce acasă, dacă ar avea locuri de muncă

Autor: Gabriela Antoniu Postat la 09 noiembrie 2023 48 afişări

Hofi: Marcel Ciolacu s-a dus în Egipt să-i preia personal pe românii din Fâşia Gaza. El a ajuns în seara asta în România cu cei 93 de români evacuaţi din cei 103 câţi erau iniţial. 10 nu au reuşit să ajungă la Cairo.

Adrian Sârbu: Fiecare palestinian din Gaza primeşte o şpagă lunară de 500 de dolari, cash, care vine din Qatar. Banii ăia vin prin Israel sau veneau până în 7 octombrie, că aţi văzut scandalurile că nu le mai dau ălora prin West Bank bani şi aşa mai departe. Ce zici tu că, de bună voie, şi nesilit de nimeni, fiecare cetăţean, inclusiv ăştia 93, cu neveste, cu copii şi ce mai sunt pe acolo, dau câte 50 de parai la Hamas. De ieri, de azi? Nu, de când au primit. Păi de unde a avut Hamas bani să se înarmeze cu armament nord-coreean pe care i l-au livrat ruşii, cu armament de la iranieni. Păi ce, ăia le-au dat moca? De unde au avut bani să facă metrouri când noi ne chinuim să facem un tunel de metrou câte 20 de ani şi nu putem face o autostradă, de 30 de ani, între Bucureşti şi Braşov, da?

Vasăzică, dl. Ciolacu s-a dus să ia 93 de palestinieni cu cetăţenie românească, din Egipt, în ce scop? Hai să-l întrebăm. De data asta chiar nu înţeleg nimic. Dar să nu uite că mai sunt 4 milioane de români, dintre care foarte mulţi s-ar întoarce acasă dacă ar avea locuri de muncă.

Şi tocmai dl. Ciolacu le-a luat constructorilor... ştii, că aveam nişte constructori care aveau nişte reduceri la taxa pe salariu, de ce? Umbrărescu mi-a zis. Zice: „Dle, eu i-am luat din Italia. Mă mai ajuta Guvernul, mai puneam şi eu nişte bani” şi un buldozerist... (ce meserie complexă trebuie să fie azi să te duci să-ţi iei înapoi un buldozerist român din Italia)... “şi le dau 9-10.000 de lei, unii câştigă şi 20.000 de lei...” Umbrărescu mi-a zis acum trei luni când i-au tăiat taxa asta şi spunea:  „Eu trebuie să le dau ăstora încă 2000 de lei şi cred că mă las, că nu mai am de unde”. Mi-a zis că are mii de români pe care i-a adus din Italia. L-a chemat dl. Ciolacu pe Umbrărescu, care e unicul constructor român de autostrăzi, care le face cel mai repede şi cel mai ieftin din România? De ce nu l-a chemat lângă Daniel Dines: ”Uite dl. Dines sunteţi cu UiPath, uite ăsta este cu Moldova Path.

Nu ar trebui luaţi şi ăştia înapoi în România? Nu ar trebui să avem grijă, dle Ciolacu, şi de copiii românaşilor? Că te-am văzut că ţi-ai făcut fotografii cu copii acolo. Bravo, frumos! Dar copiii românaşilor ăstora n-ar trebui să fie şi ei îmbrăţişaţi de primul ministru, Marcel Ciolacu? Şi ca să le spună: „măi copilaşi, nu vă mai dau 300 de lei alocaţie, vă dau anul ăsta 500. Am dat afară 50 mii de „ploşniţe” din buget. Vă dau alocaţie 500 de lei de copil. Mămică cu batic sau fără, uite, îţi dau 500 de lei, dar te rog eu frumos să ştii că banii ăştia trebuie să-i cheltuieşti în felul ăsta. Şi poate la anul îţi dau 700. Cheltuiţi-i la grădiniţă, la şcoală, luaţi-le de toate, învăţaţi-i.

Şi dl.Daniel Dines vă face softuri ca să învăţaţi în limba română”, da?

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.