Adrenalină, magie şi un strop de pericol. Câţi români s-au căsătorit pe mare

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 iulie 2015 363 afişări

Adrenalină, magie şi un strop de pericol. Câţi români s-au căsătorit pe mare

Numărul cuplurilor care şi-au spus DA, pe mare, în apele internaţionale, este în creştere. Fireşte, în cazul lor nu a fost nevoie de o programare la primărie, ca pentru cei mai mulţi dintre noi. A fost suficient să iasă în larg, departe de ţărm, în apele internaţionale, pentru ca skipperul să oficieze căsătoria. „Un vas, în apele internaţionale, sub pavilionul unei anumite ţări, reprezintă teritoriu aferent pavilionului afişat, iar căpitanul unui vas sau skipperul reprezintă puterea executivă”, spune skipperul Constantin Lascu.

El însuşi este unul dintre românii pentru care ceremonia de căsătorie a avut loc pe mare. „Soţia mea şi cu mine suntem căsătoriţi pe mare, de skipperul Viorel Bălănescu, fiind a şaptea pereche de români care a avut această experienţă. Eu personal am căsătorit două perechi, în calitate de skipper”, adaugă Constantin Lascu. El adaugă că numărul celor căsătoriţi pe apele internaţionale ar putea fi chiar mai mare de atât.

O căsătorie oficiată pe mare trebuie înregistrată însă şi pe uscat. În actul de căsătorie însă, la rubrica unde se înscrie locul oficierii căsătoriei sunt trecute coordonatele pe mare, respectiv longitudine şi latitudine.

Deşi numărul pasionaţilor de navigaţie este foarte mic în comparaţie cu alte ţări, ritmul de creştere al celor care practică acest sport se află în creştere geometrică, după cum spun cei implicaţi în afacerile de profil. Prin urmare, este de aşteptat să vedem tot mai multe bărci cu pavilon românesc pe litoralul nostru, în Grecia şi, de ce nu?, poate chiar mai departe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casatorie,
romani,
pericol,
ape,
crestere,
reprezentare,
vas,
refuz
/actualitate/adrenalina-magie-si-un-strop-de-pericol-cati-romani-s-au-casatorit-pe-mare-14651001
14651001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.