Administraţia Putin avertizează că sancţiunile Uniunii Europene vor fi urmate de o reacţie

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 martie 2019 66 afişări

Administraţia Vladimir Putin a denunţat, sâmbătă, decizia cu accente de „cinism" a Consiliului Uniunii Europene de a impune sancţiuni Rusiei pentru incidentul produs în noiembrie 2018 în Marea Azov, avertizând că măsurile luate de Bruxelles vor fi urmate de o reacţie.

"Pe 15 martie, Consiliul UE a adoptat măsuri restrictive unilaterale vizând cetăţeni ruşi. Pretextul includerii compatrioţilor noştri pe lista sancţiunilor nelegitime a UE este marcat de ipocrizie şi cinism. Sunt vizaţi angajaţi ai Serviciului Poliţiei de Frontieră din Rusia care îşi îndeplinesc în mod curajos sarcinile de a proteja graniţele de stat", anunţă Ministerul rus de Externe într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Acuzaţiile Uniunii Europene că Rusia ar fi încălcat legislaţia internaţională şi ar fi aplicat fără motiv forţa sunt absolut neadevărate", precizează instituţia, considerând "regretabil" faptul că Uniunea Europeană s-a raliat autorităţilor din Ucraina, care "au distorsionat" evenimentele produse în noiembrie 2018 în Strâmtoarea Kerci.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
UE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.