Adio, Twitter! Schimbările majore la platforma de social media se ţin lanţ după preluarea controversată de către Elon Musk

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 iulie 2023 27 afişări

Adio, Twitter! Schimbările majore la platforma de social media se ţin lanţ după preluarea controversată de către Elon Musk

Elon Musk plănuieşte să înlocuiască logo-ul emblematic al păsării Twitter cu un "X", în cadrul unui rebranding corporativ major care vine în contextul în care compania a avut dificultăţi în a atrage publicitate şi se luptă cu o concurenţă sporită, scrie FT. 

Musk a anunţat duminică schimbarea, spunând pe platforma de socializare că "în curând ne vom lua adio de la marca Twitter şi, treptat, de la toate păsările". El a adăugat: "Dacă un logo X suficient de bun va fi postat în această seară, vom face ca [acesta] să intre în direct în întreaga lume mâine".

Musk a făcut deja schimbări semnificative la Twitter de când a cumpărat compania anul trecut, schimbându-i numele în X Corp în documentele depuse, ca parte a planurilor sale de a crea o "aplicaţie pentru orice" sub marca "X".

Duminică, Linda Yaccarino, noul director executiv al Twitter, a prezentat viziunea pentru "X" în cadrul unei întâlniri cu cei mai importanţi agenţi de marketing din Napa, California, făcând un apel la cei prezenţi să lucreze cu compania la noile sale ambiţii, pe măsură ce schimbările încep să se desfăşoare în următoarele săptămâni.

Compania plănuieşte să treacă de la o platformă axată pe text la integrarea mai multor funcţii audio, video şi de plăţi şi caută să atragă agenţii de publicitate, precum şi să se asocieze cu radiodifuzori sau grupuri de plăţi.

De asemenea, Yaccarino a declarat în faţa consiliului de administraţie al Mobile Marketing Association, o asociaţie comercială pentru specialişti în marketing, că compania intenţionează să folosească inteligenţa artificială prin colaborarea strânsă cu noua companie de inteligenţă artificială a lui Musk, xAI, potrivit Twitter. Datele Twitter ar putea fi folosite pentru a antrena modelele de inteligenţă artificială dezvoltate de xAI. La rândul său, tehnologia xAI ar putea fi folosită pentru a îmbunătăţi Twitter, a precizat compania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companie,
twitter

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.