AdePlast a finalizat investiţii 330.000 euro în sistemul informatic şi automatizare

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 24 noiembrie 2014 187 afişări

Adeplast are, începând din acest an, un nou sistem informatic de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltat împreună cu Novensys. Acest proiect face parte dintr-o strategie mai amplă a companiei de redefinire şi eficientizare a proceselor în zona de IT şi automatizare. Pentru întreaga strategie Adeplast a alocat suma de 330.000 euro, din care o mare parte a fost destinată implementării softului ERP.

AdePlast a finalizat investiţii 330.000 euro în sistemul informatic şi automatizare

“Procesul de upgradare a sistemului informatic a început în februarie anul acesta şi se va finaliza pe parcursul a 12 luni de la momentul demarării. Pe lângă platforma de ERP,  am reuşit implementarea unui soft care ne va ajuta sa gestionăm mai bine cele peste 100 de calculatoare, cu 130 de utilizatori. În plus, au fost înlocuite laptop-urile angajaţilor şi s-au achiziţionat servere de mare putere. Finalitatea acestui proces va fi o înjumătăţire a timpului de răspuns către client. Ofertarea, livrarea, facturarea vor avea timpi de reacţie scăzuţi considerabil. Sistemul se va integra şi cu site-ul Adeplast, astfel clienţii vor putea afla în ce loc din apropierea lor se află pe stoc produsele pe care şi le doresc”, explică Thomas Bărbuţ manager IT şi automatizare Adeplast.

Adeplast este prima companie din sectorul său de activitate care a implementat o strategie de IT de o asemenea complexitate. Noua platformă ERP se va integra cu toate procesele companiei din zona de contabilitate, producţie, depozitare, livrare, transport şi vânzări. “Puterea noastră de reacţie în piaţă creşte considerabil. Sfârşitul de an ne găseşte cu această investiţie în IT aproape finalizată la care se adaugă cei 775.000 euro pentru un upgrade în zona de producţie şi pentru dezvoltarea centrului de cercetare. În plus, am ajuns în acest an la peste 300 de angajaţi în lunile de vârf, faţă de 250, câţi eram anul trecut şi pentru toţi am decis să creştem salariile cu 4%. AdePlast a ajuns să fie singura companie cu capital autohoton în topul primelor 10 producători din zona construcţiilor”, declară Marcel Bărbuţ CEO AdePlast.

La 9 luni compania AdePlast a reportat o cifră de afaceri de 241 milioane lei (54 milioane euro), în creştere cu 24 de procente faţă de 2013.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

Oradea. Capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe an  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.

Ploieşti. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  o fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/adeplast-a-finalizat-investitii-330-000-euro-in-sistemul-informatic-si-automatizare-13632090
13632090
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.