GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Industria şi-a reluat creşterea după vară

Postat la 23 noiembrie 2014 118 afişări

Producţia industrială din România a crescut în septembrie 2014 cu 2,4% ca serie ajustată faţă de luna anterioară. Comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, producţia industrială a urcat însă cu 4,9% pe date ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Industria şi-a reluat creşterea după vară

În luna septembrie 2014, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 6,1%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (7,6%), conform INS.

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 6,7%, respectiv cu 1,5%. Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat creşteri în: industria bunurilor de capital (13,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (6,6%), industria bunurilor intermediare (3,6%) şi industria bunurilor de uz curent (0,7%).

Pe primele opt luni, producţia industrială a crescut, în serie ajustată, cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În august, producţia industrială a scăzut faţă de iulie cu 2,7%, dar a crescut faţă de august 2013 cu 4,7%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-industria-si-a-reluat-cresterea-dupa-vara-13625372
13625372
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.