Acţionarii primului SRL-D înregistrat oficial în România au fost nevoiţi să returneze cei 10.000 de euro. Cum s-a ajuns în această situaţie?

Autor: Corina Mirea Postat la 29 mai 2013 55 afişări

Fost profesor de geografie, Mate Janos, 33 de ani, a primit 10.000 de euro de la stat în 2011 pentru a-şi deschide un business în amenajări de spaţii verzi şi grădini – Pinus Siculus SRL-D.

Prima companie înregistrată oficial ca SRL-D (tânăr debutant) - Pinus Siculus din Covasna - a fost nevoită la începutul acestui an să returneze suma luată de la stat, pe motiv că businessul nu mai este eligibil.

 

Fost profesor de geografie, Mate Janos, 33 de ani, a primit 10.000 de euro de la stat în 2011 pentru a-şi deschide un business în amenajări de spaţii verzi şi grădini – Pinus Siculus SRL-D.

 

„Eu aveam deja 10.000 de euro pentru a-mi înfiinţa acest business şi am aflat de program când m-am dus la Registrul Comerţului să îl înregistrez. Mi-am depus cererea în luna februarie şi am semnat contractul în aprilie. Problema a intervenit odată cu plăţile, pentru că au venit întotdeauna mai târziu. Am început activitatea în martie şi până în decembrie când am primit prima tranşă a trebuit să achităm din cheltuieli şi să facem stocul din bani proprii. Iar tranşa a doua de bani a venit la finalul lunii aprilie a lui 2012. Prin urmare, nu am reuşit să achiziţionăm toate echipamentele de care aveam nevoie“, spune Mate Janos. De asemenea, el spune că la acel moment, pentru a cumpăra toate echipa­mentele necesare proiectului (maşini de tuns, motocoase etc.) ar mai fi avut nevoie de încă 5.000-6.000 de euro, motiv pentru care a şi cerut o prelungire a contractului. Drept răspuns, după încă jumătate de an de la cererea de prelungire înaintată autorităţilor, antre­prenorului i s-au cerut cei 10.000 de euro înapoi, businessul său fiind încadrat ca neeligibil din cauza întârzierii în achiziţionarea echipamentelor.

 

„Pentru a da banii înapoi firma s-a împrumutat practic de la cel de-al doilea acţionar (cu o experienţă de opt ani în amenajări - n.red.), care a plătit această sumă din banii pe care-i avea pentru propria nuntă. Acum firma îi este datoare şi lucrăm pentru a-i restitui banii. Businessul merge bine, am fost întotdeauna pe profit, dar nu l-am simţit pentru că l-am reinvestit“, precizează Janos.

 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SRL-D,
business,
tanar,
bani
/actualitate/actionarii-primului-srl-d-inregistrat-oficial-in-romania-au-fost-nevoiti-sa-returneze-cei-10-000-de-euro-cum-s-a-ajuns-in-aceasta-situatie-10908747
10908747
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.