Accidentul de la 2 Mai. Mai mulţi şefi ai Poliţiei din Constanţa, Mangalia şi Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie

Postat la 23 august 2023 41 afişări

Accidentul de la 2 Mai. Mai mulţi şefi ai Poliţiei din Constanţa, Mangalia şi Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie

Mai mulţi şefi ai Poliţiei din Constanţa, Mangalia şi Vama Veche au fost eliberaţi din funcţie.

Lor li se impută modul în care au intervenit poliţiştii înainte de accidentul din 2 Mai. De asemenea, trei poliţişti vor fi anchetaţi de procurori.

Constantin Adrian Glugă, şeful IPJ Constanţa, a rămas în funcţie. În schimb au fost eliberaţi din funcţie adjunctul IPJ Constanţa, şeful de la Rutieră şi şefii Poliţiei din Mangalia şi Vama Veche. De asemenea, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa într-un caz posibil de abuz în serviciu. Sunt vizaţi trei poliţişti, un ofiţer şi doi agenţi, care sunt bănuiţi că nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.

Deciziile au fost anunţate miercuri în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate la sediul MAI.

Doi tineri au murit în urma accidentului de sâmbătă de la 2 Mai. Ulterior, Constantin Adrian Glugă a prezentat propriile explicaţii privind modul în care au intervenit poliţiştii.

„La data de 17 august şoferul a ajuns în municipiul Constanţa împreună cu tatăl său. În seara de 18 august a fost oprit în trafic de poliţiştii rutieri pe raza municipiului Constanţa, moment în care i s-a atras atenţia cu privire la respectarea normelor rutiere şi conduita preventivă. La data de 19 august, în jurul orei 0.40, prin apel 112, un bărbat a sesizat IJP despăre faptul că pe DN 39, din direcţia Vama Veche către 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislaţiei. Autoturismul a fost dat în atenţie şi au fost efectuate activităţi pentru localizarea autoturismului. În jurul orelor 02.40 autoturismul respectiv a fost depistat de o patrulă mixtă circulând pe DN39. Au fost legitimaţi conducătorul auto şi cei doi pasageri. În urma verificărilor efectuate în interiorul autoturismului, într-un pachet de ţigări a fost descoperită o ţigară artizanală de tip joint şi o folie de bromazepam, care conţinea patru pastile”, a afirmat Constantin Adrian Glugă, şeful IPJ Constanţa.

El a mai spus că tânărul de 19 ani a fost dus la sediul de Poliţie din Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. De asemenea, pentru că nu ar fi dat semne că a consumat substanţe interzise, tânărul nu a fost supus unor teste specifice. Chestorul Constantin Adrian Glugă a precizat că după ce a plecat din sediul Poliţiei Vama Veche, şoferul s-ar fi deplasat într-un loc din Vama Veche, unde ar fi consumat droguri. Ulterior, şoferul a intrat cu maşina într-un grup de tineri, omorând doi dintre ei. El a fugit de la locul accidentului.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de Control să ancheteze cazul de la Constanţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constanta,
vama,
vama veche

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.