A fost dezvaluit cel mai mic computer din lume. Are doar un milimetru patrat

Autor: Roxana Cristea Postat la 25 februarie 2011 23 afişări

Oamenii de stiinta au creat cel mai mic computer din lume, care are un milimetru patrat si care ajuta la tratarea pacientilor bolnavi de glaucom.

Computerul contine un microprocesor, un senzor de presiune, memorie, o baterie foarte mica si un radio wireless cu antena care poate sa transmita date unui dispozitiv extern, scrie dailymail.co.uk. Dezvoltatorii mini-computerului au spus ca acesta a fost creat pentru a fi implantat in ochi pentru a urmari progresul glaucomului, o boala care poate duce la orbire.

Dezvoltat de cercetatorii de la Universitatea din Michigan, computerul va fi comercializat in urmatorii ani. Urmatoarea mare provocare a celor care au construit computerul este sa construiasaca cat mai multe sisteme la o scara milimetrica, care sa monitorizeze corpurile, mediul si cladirile din jurul nostru.

Sursa: dailymail.co.uk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
computer,
oameni de stiinta
/actualitate/a-fost-dezvaluit-cel-mai-mic-computer-din-lume-are-doar-un-milimetru-patrat-8011914
8011914
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.