90 de secunde în Social Media, atât îi trebuie unei femei să se simtă neatrăgătoare. Ce impact au reţelele sociale asupra acestora

Postat la 19 septembrie 2023 35 afişări

90 de secunde în Social Media, atât îi trebuie unei femei să se simtă neatrăgătoare. Ce impact au reţelele sociale asupra acestora

Impactul negativ pe care îl are bombardamentul informatic legat de imaginile fizicului idealizat este obiect de studiu pentru cercetători.

Cercetătorii au arătat că presiunea social media începe să se facă simţită asupra femeilor încă de la împlinirea vârstei de şase ani.

Kim Kardashian şi Kylie Jenner se numără printre cele mai influente persoane din Social Media.

90 de secunde în Social Media, atât îi trebuie unei femei să se simtă neatrăgătoare. Impactul negativ pe care îl are bombardamentul informatic legat de imaginile fizicului idealizat este obiect de studiu pentru cercetători.

O femeie poate să simtă impactul pe care îl au imaginile postate de influenceri în Social Media după numai 90 de secunde petrecute pe internet. Un studiu realizat de Universitatea New South Wales, din Australia, a investigat efectele psihologice pe care conturile influencerilor le au asupra unui grup de 211 persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani, relatează Daily Mail.

Cercetătorii au arătat că presiunea social media începe să se facă simţită asupra femeilor încă de la împlinirea vârstei de şase ani, când apar primele nemulţumiri legate de propriul corp.

Kim Kardashian şi Kylie Jenner se numără printre cele mai influente persoane din Social Media cu 364 de milioane şi 380 de milioane de urmăritori pentru conturile lor de Instagram şi TikTok.

Echipa a constatat că femeile şi-au comparat corpul cu cel al femeilor din conţinutul „idealului de înfăţişare” şi s-au considerat invariabil mai puţin atractive. Dr. Fardouly a adăugat: „Timpul total de expunere a fost de numai un minut şi jumătate, dar am constatat că a fost suficient pentru a avea efecte dăunătoare”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femei,
impact,
mediere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.