7 remedii rapide pentru stres recomandate de un expert

Autor: Andreea Tobias Postat la 20 martie 2024 197 afişări

Kandi Wiens, autoare şi cercetătoare la Universitatea din Pennsylvania, specializată în stres, rezilienţă şi epuizare, a împărtăşit cu The New York Post sfaturile sale pentru combaterea stresului.

7 remedii rapide pentru stres recomandate de un expert

Kandi Wiens are o serie de tehnici de distragere a atenţiei de la stres, pe care le numeşte "remedii salvatoare", concepute pentru a contracara efectele hormonilor de stres, precum cortizolul şi adrenalina.

1. Respiră:

Fă două inspiraţii pe nas şi o expiraţie lungă pe gură. Tehnica te ajută să reduci reacţia la stres şi să elimini dioxidul de carbon din organism.

2. Priveşte o fotografie a cuiva drag:

Simplul act de a privi o imagine poate produce oxitocină, cunoscută şi sub numele de "hormonul iubirii", care poate compensa hormonii stresului.

3. Atingerea fizică:

Ţine de mână sau îmbrăţişează pe cineva drag. Îmbrăţişarea unui animal de companie poate avea aceleaşi beneficii. Masează-ţi tâmplele sau pune mâna pe inimă pentru a te calma. Masează-ţi gâtul pentru a stimula nervul vag, care este plin de receptori de oxitocină.

4. Exerciţii fizice:

Produc dopamină, un neurotransmiţător care oferă sentimente de plăcere şi satisfacţie.

5. Petrece timp în natură:

Stimulează producţia de dopamină şi endorfine, care au efecte calmante şi de reglare a stării de spirit. Efectele de reducere a stresului apar în doar 10 minute.

6. Plângi:

Eliberează oxitocină şi endorfine şi te poate ajuta să te linişteşti.

O altă tehnică de combatere a stresului sugerată este cea numită CLCBE, inventată de Dr. Howard Stevenson, tot de la Universitatea din Pennsylvania.

Tehnica constă în:

Calculează: Întreabă-te care este nivelul tău de stres pe o scară de la 1 la 10.

Localizează: Găseşte unde se află stresul în corpul tău (mâini care tremură, senzaţie de frig în piept, de cald la cap, etc)

Comunică: Evaluează ce vorbe îţi trec prin cap, legate de stres (ce cuvinte auzi, ce vezi, ce miros simţi - încearcă să îşi conectezi toate sensurile ca să exprimi ce simţi în acel moment)

Inspiră, expiră: Concentrează-te pe respiraţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stres,
remedii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.