7 afaceri care eşuat cu toate că au obţinut finanţări de 1,5 miliarde de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 11 iulie 2017 2843 afişări

De obicei startup-urile care au succes şi care obţin finanţări mari ţin paginile publicaţiilor din întreaga lume, dar pentru fiecare unicorn (companie evaluată la 1 miliard de dolari) există multe alte startup-uri care eşuează.

7 afaceri care eşuat cu toate că au obţinut finanţări de 1,5 miliarde de dolari

În ultimele luni mai mult start-up-uri din SUA, care au beneficiat de finanţări mari, s-au închis. Business Insider a pregătit o listă cu 7 startup-uri care împreună au strâns aproape 1,5 miliarde de dolari şi cu toate acestea s-au închis.

1. Beepi: 2013- februarie 2017

Finanţare: 150 de milioane de dolari

Evaluare: 560 milioane de dolari

Beepi facilita legătură dintre vânzătorii de maşini second hand şi cumpărători. Atât fair.com, cât şi DGDG au luat în considerare o achiziţie a startup-ului, dar s-au răzgândit. Beepi a rămas fără bani.

2. Quixey 2009 - februarie 2017

Finanţare: 133 milioane de dolari

Evaluare: 600 de mililioane de dolari

Quixey era un motor de căutare capabil să caute informaţia în diferite aplicaţii din smartphone. Se pare că Quixey nu şi-a găsit o sursă de venituri stabilă.

3. Yik Yak 2013 - aprilie 2017

Finanţare: 73 milioane de dolari

Evaluare: 400 milioane de dolari

Reţeaua de socializare Yik Yak şi-a închis porţile pe 28 aprilie după ce s-a chinuit să-şi păstreze utilizatorii pe platformă.

Compania de efectuări de plăţi Square a cumpărat echipa de ingineri a Yik Yak pentru 3 milioane de dolari cu câteva zile înainte de închidere

4. Maple 2014- mai 2017

Finanţare: 29 milioane de dolari

Evaluare: 115 milioane de dolari

Serviciul de livrare de mâncare din New York s-a închis pe 8 mai. O parte din echipă a fost cumpărată de Deliveroo, serviciu de livrare din Marea Britanie.

5. Sprig 2013 - mai 2017

Finanţare: 57 milioane de dolari

Evaluare: 110 milioane de dolari

Sprig a fost un startup din San Francisco ce livra mâncăruri cu o calitate ridicată. Ultima livrare a fost făcută pe 26 mai. Startup-ul livra în 15 minute mâncăruri gata preparate produse local. Modelul de business s-a dovedit a nu fi sustenabil

6. Hello 2012 - iunie 2017

Finanţare: 40 de milioane de dolari

Evaluare: 300 de milioane de dolari

Hello a fost compania din spatele senzorului de somn numit Sense. Senzorul era plasat în cameră şi nu pe încheietura purtătorului. S-a închis în iunie din cauza faptului că nu a găsit un cumpărător.

7. Jawbone 1997 - iulie 2017

Finanţare: 1 miliard de dolari

Evaluare: 3 miliarde de dolari

Jawbone a fost un pionier în domeniul dispozitivelor purtabile. Compania a confirmat că-şi vinde bunurile pentru a-şi plăti furnizorii. CEO-ul Hosain Rahman a fondat o nouă companie numită Jawbone Health Hub.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.