3Pillar Global deschide un nou centru de dezvoltare la Iaşi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 aprilie 2017 1659 afişări

3Pillar Global, companie americană de servicii IT, cu o prezenţă activă pe piaţa din România din 2009, deschide al treilea centru de dezvoltare din România la Iaşi. Noul centru de dezvoltare va fi operational în a doua jumătate a lunii mai. Astfel, centrul din Iaşi va fi al treilea din România, după Cluj-Napoca în 2009, Timişoara în 2012 şi al cincilea la nivel global (Noida în India, respectiv Fairfax în SUA).

3Pillar Global deschide un nou centru de dezvoltare la Iaşi

Compania americană a anunţat încă de anul trecut intenţia de a-şi extinde operaţiunile prin deschiderea unui birou într-un alt oraş din România sau din regiune. Iaşi a fost alegerea desemnată de board-ul companiei după o lungă etapă de analiză care a luat în considerare mai multi factori dintre care menţionăm: un centru universitar important, nivelul de calificare a specialiştilor IT şi disponibilitatea acestora pe piaţa muncii, posibilităţile de extindere a operaţiunilor, infrastructura oraşului.

Anul acesta, 3Pillar Global îşi propune să angajeze un număr de 50 specialişti IT în centrul din Iaşi, urmând să depăşească 100 până în 2018. Compania doreşte să atragă specialişti cu o experienţă de minim 2 ani de zile şi competenţe dovedite în tehnologii utilizate pentru dezvoltarea de aplicaţii web (Java, Phyton, Ruby on Rails, Front End) şi mobile (iOS şi Android).

3Pillar Global Romania face parte dintr-o organizaţie globală cu operaţiuni pe trei continente şi 800 de angajaţi. Cu 400 de angajaţi şi managementul operaţional în România, 3Pillar Global Romania are o importanţă strategică pe harta globală a organizaţiei. Experţii IT 3Pillar Global Romania îmbină gândirea de business şi expertiza tehnică în tehnologii de ultimă generaţie, cu aplicabilitate în mobile computing, cloud şi big data, pentru a dezvolta produse solicitate de clienţi de top din media şi entertainment, informare, sănătate şi financiar, printre care: PBS, televiziunea publică din SUA, CARFAX, lider în furnizarea de informaţii sau Equinox.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.