2024 ar putea fi cel mai groaznic an de la Al Doilea Război Mondial încoace

Postat la 29 octombrie 2023 205 afişări

2024 ar putea fi cel mai groaznic an de la Al Doilea Război Mondial încoace

Eric Peterson, un director de teatru şi editorialist care locuieşte în Bennington, susţine că 1968 a fost cel mai groaznic an trăit de omenire de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în 1945.

Într-adevăr, 1968 a adus numai necazuri pentru lumea liberă – ofensiva Tet în Vietnam, asasinarea lui Martin Luther King jr. şi a lui Robert Kennedy, Primăvara de la Praga care a fost înăbuşită de tancurile sovietice, victoria infamului republican Richard Nixon la alegerile prezidenţiale care a avut un final urât de carieră politică, pandemia gripei Hong Kong şi desfăşurarea revoluţiei culturale a lui Mao Zedong care a dus la zeci de milioane de morţi în China.

Din 2020, omenirea pare că se află într-un montaigne russ, într-o cursă a extincţiei şi a anihilării reciproce, nemaivăzute de pe vremea războiului rece, începând cu pandemia de coronavirus şi inflaţia cauzată până la ascensiunea naţionalismului eurosceptic în Europa şi declanşarea războaielor din Ucraina, Gaza şi tensiunile din Pacific, toate datorate axei deja prefigurate între China, Rusia şi Iran.

Editorialistul îşi face griji că 2024 ar putea fi un an mai rău.

Războiul fără sens al lui Putin împotriva Ucrainei ucide bărbaţi, femei şi copii nevinovaţi, distruge oraşe, oraşe, terenuri agricole, o mare parte din grâul necesar lumii. 

Statele Unite furnizează Ucrainei bombe cu dispersie care sunt  interzise în peste 100 de ţări, iar Rusia răspunde cu aceeaşi monedă împotriva civililor.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
al doilea razboi mondial

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.