2 milioane de euro investiţi pentru modernizarea centrului comercial TOM Carrefour din Constanţa

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Ioana Matei Postat la 17 iulie 2017 348 afişări

Grupul francez Catinvest, care deţine patru centre comerciale în România şi mai multe pe plan internaţional, anunţă, împreună cu Carrefour România, finalizarea unei investiţii de aproape 2 milioane de euro în prima etapă a modernizării centrului TOM Carrefour din Constanţa. Capitalul a fost folosit pentru modernizarea spaţiilor interioare şi adaptarea proiectului la cerinţele actuale ale consumatorilor.

2 milioane de euro investiţi pentru modernizarea centrului comercial TOM Carrefour din Constanţa

Lucrările de modernizare ale centrului comercial TOM au început în luna ianuarie a acestui an şi, într-o primă etapă, au vizat refacerea integrală a spaţiilor interioare, atât din punctul de vedere al design-ului galeriilor, cât şi al funcţionalităţii (sisteme de iluminat şi ventilaţie, grupuri sanitare etc.). O a doua etapă, care vizează lucrări de schimbare a faţadei şi a teraselor pietonale, urmează să înceapă în luna septembrie şi vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an. 

“TOM Carrefour este o investiţie strategică pe care am demarat-o în 2006, odată cu achiziţia centrului comercial, şi pe care vrem acum să o consolidăm prin modernizarea integrală a centrului, în două etape, iar ulterior prin extinderea galeriilor comerciale. Astfel, răspundem pe de-o parte cererii ridicate din partea comercianţilor de a deschide spaţii în cadrul TOM, în contextul unui grad actual de ocupare de 98%, iar pe de altă parte oferim cumpărătorilor din judeţul Constanţa o zonă extinsă de shopping, cu o ofertă variată, aproape de ei”, a declarat Jibril Semour, director general al Catinvest Eastern Europe, cu sediul central la Bucureşti.

Modernizarea centrului comercial TOM Carrefour Constanţa face parte din strategia Catinvest de modernizare a portofoliului de proprietăţi, astfel încât acestea să constituie pentru vizitatori o destinaţie atractivă.

În prezent, centrul comercial TOM are o suprafaţă totală închiriabilă de 44.500 de metri pătraţi, iar gradul de ocupare este de 98%,  având o structură mixtă de peste 85 de chiriaşi, printre care: hipermarketul Carrefour, Decathlon, Intersport, Adidas, Flanco, Media Galaxy, Brico Depot, Pepco, Jysk, CCC, Sephora, KFC etc.

În această vară, Centrul Comercial Tom oferă copiilor, gratuit, prima expoziţie interactivă şi educativă din Constanţa, care aduce la viaţă Epoca de Piatră.

În perioada 15 iulie - 13 august, Centrul Comercial Tom din Constanţa va găzdui expoziţia pentru copii "Stone Age Kids", la care cei mici sunt invitaţi să înveţe despre lumea preistorică, prin activităţi interactive şi educative. Copii cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, vor intra în lumea preistorică, unde se vor aventura timp de 45 de minute pe un traseu special amenajat.

Aventura va începe cu descoperirea dinozaurilor, va culmina cu uneltele din epoca de piatră şi se va încheia cu o şedinţă foto de excepţie pentru a pleca acasă cu cea mai frumoasă amintire. La final, toţi participanţii vor primi diplome pentru curajul dovedit în Epoca de piatră şi vor fi promovaţi ca micuţi exploratori.

Parte din grupul francez Catinvest deţinut de antreprenorul Bertrand Catteau, Catinvest Eastern Europe - cu sediul central la Bucureşti - deţine şi operează 6 centre comerciale din România, Ungaria şi Cehia, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 275.000 de metri pătraţi. În România, Catinvest Eastern Europe a intrat în anul 2003 şi are în proprietate Esplanada şi Orhideea din Bucureşti, precum şi Tom din Contanţa şi, începând din acest an, Electroputere Parc din Craiova.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.