105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS: Irina Măndoiu, Albalact

Autor: Andra Stroe Postat la 25 iunie 2020 195 afişări

„Sfatul meu pentru o tânără care îşi începe acum parcursul profesional este să fie foarte hotărâtă să răzbească într-un domeniu «masculin» şi să-şi cultive calitatea de a asculta. Cred că sunt două condiţii esenţiale pentru reuşită.”

105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS: Irina Măndoiu, Albalact

Printre cele mai importante realizări profesionale ale Irinei Măndoiu se numără contribuţia adusă la evoluţia Albalact de la un jucător local în industrie la liderul pieţei româneşti de lactate, dar şi faptul că a reuşit, în fiecare an, alături de o echipă omogenă şi echilibrată, să păstreze performanţele companiei şi să o dezvolte în direcţiile cele mai bune. 

De-a lungul carierei, ea spune că s-a lovit de prejudecăţile bărbaţilor şi că cea mai mare provocare a fost să conducă o echipă formată aproape numai din bărbaţi. 

„La început mi-a fost greu să mă impun în faţa lor, mai ales că până de curând bărbaţii au trăit cu convingerea că femeile îşi au locurile lor prestabilite în societate şi e bine să încerce să performeze doar acolo.” Astăzi însă, adaugă ea, lucrurile şi mentalităţile s-au mai schimbat, există multe femei care conduc companii şi echipe complexe. Ce calităţi poate aduce însă o femeie într-o afacere pe care nu le poate aduce un bărbat? „Pot să mă ofer ca exemplu concret şi să spun că am reuşit ca manager în primul rând pentru că – şi asta este o diferenţă fundamentală între o femeie şi un bărbat – am avut capacitatea de a mă împărţi între mai multe sarcini, un pronunţat spirit organizatoric, răbdarea de a-i asculta pe ceilalţi şi de a-i impulsiona să vină ei cu soluţiile, nu să le dictez eu ca într-un comandament de armată. Cred că şi implicarea emoţională este importantă.” 

Sfatul său pentru o tânără care îşi începe acum parcursul profesional este să fie foarte hotărâtă să răzbească într-un domeniu «masculin» şi să-şi cultive calitatea de a asculta. „Cred că sunt două condiţii esenţiale pentru reuşită.”

Profilul Irinei Măndoiu a apărut recent în anuarul 105 CELE MAI PUTERNICE FEMEI DIN BUSINESS.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.