10 modalitati prin care munca de la birou iti distruge corpul

Autor: Roxana Cristea Postat la 22 iulie 2011 32 afişări

Munca de la birou este mai periculoasa decat credem. Multe dintre lucrurile facute in fiecare zi afecteaza pe nesimtite sanatatea. De la imprimanta la tastatura, pericolele prezente la birou au efecte in timp asupra starii de sanatate fizica si psihica a angajatilor.

Spre exemplu, statul pentru o perioada indelungata in fata calculatorului poate provoca probleme ale vederii sau migrene, iar expunerea pentru o perioada indelungata la imprimante si copiatoare poate provoca iritatii ale cailor respiratorii si dureri de piept, daca filtrul aparatelor respective nu este schimbat la timp.

In plus, tastaturile murdare acumuleaza o cantitate impresionanta de bacterii daca nu sunt curatate periodic. Microbiologii au descoperit ca pe tastaturile de la birou se gasesc de cinci ori mai multe bacterii decat la toaleta, scrie site-ul Businessinsider.com.

Si munca in exces dauneaza organismului. O echipa de cercetatori europeni au facut un studiu potrivit caruia oamenii care lucreaza 11 ore pe zi sunt mai expusi cu 60% la probleme cardiovasculare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
birou,
sanatate,
munca,
angajati
/actualitate/10-modalitati-prin-care-munca-de-la-birou-iti-distruge-corpul-8515150
8515150
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.