Sfatul de business al săptămânii de la Dragoş Irimescu, fondator şi CEO al Wetterbest: „Nu inventa roata... Dar inventează moduri noi în care să o foloseşti!”

Autor: Georgiana Călin Postat la 27 noiembrie 2016 791 afişări

Sfatul de business al săptămânii de la Dragoş Irimescu, fondator şi CEO al Wetterbest: „Nu inventa roata... Dar inventează moduri noi în care să o foloseşti!”

Dragoş Irimescu, un antreprenor român cu experienţă de 20 de ani pe piaţa de ţiglă metalică, este fondatorul companiei Depaco, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri din România, prezentă pe piaţă prin brandul Wetterbest. Anul trecut compania producătoare de ţigle metalice şi accesorii a înregistrat o cifră de afaceri de circa 107 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de 2014 şi un profit de 4,5 milioane de lei.

Pasionat de matematică, Dragoş Irimescu a urmat cursurile Institutului Politehnic din Bucureşti, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini, fiind de profesie inginer specialist în prelucrarea oţelului şi utilaje pentru prelucrarea metalelor. Un principiu de bază pe care îl urmează este: „Nu inventa roata... dar inventează moduri noi în care să o foloseşti!”, considerând că este bine să urmezi căi deja bătătorite atât timp cât le redefineşti în funcţie de obiectivul tău.

În acelaşi timp, se declară un aprig promotor al valorilor româneşti şi susţinător al tinerilor; crede în amprenta pe care fiecare dintre noi o putem avea asupra comunităţii în care trăim. De asemenea, doreşte să schimbe percepţia tinerilor asupra meseriei de montatori, să le insufle pasiunea pentru o ocupaţie practică şi să îi determine să rămână în ţară, motiv pentru care a pus bazele a două proiecte în oraşul Băicoi: Asociaţia Wetterbest pentru comunitate şi Şcoala Wetterbest. Este încrezător că rezultatele acestei iniţiative se vor vedea pe termen lung, cu efecte pozitive atât la nivelul comunităţii din Băicoi, cât şi asupra pieţei în general sau a forţei de muncă din România.

Ce hobby aveţi şi cât timp îi dedicaţi?

Tenis de câmp şi de masă. Matematica. Tatăl meu mi-a insuflat dorinţa de a face sport, iar învăţătorul meu mi-a insuflat dorinţa de a studia matematica.

Ce corespondenţe există între hobby şi afaceri?

Hobby-urile ajută la definirea caracterului.

Este practicarea unui hobby benefică pentru relaţiile de afaceri / pentru afacere?

Sportul pentru caracter, matematica pentru viteză şi precizia calculelor.

Care sunt regulile din sport/hobby folositoare în afaceri?

Perseverenţa, constanţa în pregătire.

Care sunt regulile obligatorii deopotrivă în sport şi în afaceri?

Fairplay-ul.

Ce tip de sport / hobby nu aţi practica niciodată?

Cele care pot provoca şocuri fizice, prin natura lor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.