O zi din viata piratilor somalezi (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 ianuarie 2011 2935 afişări

Cea mai recenta victima a piratilor somalezi a fost o nava de croaziera pe ruta Madagascar-Zanzibar, unde pretul unui bilet a costat 2.000 de lire sterline. Cei 350 de pasageri se aflau in mijlocul unei cine, imbracati cu cravata neagra, cand o barca a inceput sa-i urmareasca.

Unul dintre pasageri a povestit ca turistilor li s-a spus sa stea pe podea cu capetele aplecate, altfel ar fi putut fi impuscati. Numarul atacurilor piratilor din Oceanul Indian a crescut alarmant in ultima vreme, patrulele reusind sa castige sume importante de bani. Nava "Spirit de Aventura" se indrepta spre Zanzibar cu 350 de pasageri la bord, majoritatea britanici, cand s-a dat alarma.

Capitanul a incercat sa accelereze ca sa lase in urma barca piratilor, iar pasagerilor li s-a cerut sa se indeparteze de ferestre in cazul unor focuri de arma. Dupa 53 de minute, barca nu a mai putut urmari vasul de croaziera si cina turistilor s-a reluat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
pirati,
Somalia,
vapor,
deturnari,
Zanzibar
/special/o-zi-din-viata-piratilor-somalezi-galerie-foto-7896980
7896980
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.