IMPOSIBILUL SE ÎNTÂMPLĂ! EVREII DECOREAZĂ fratele unui NAZIST!

Autor: Razvan Muresan Postat la 10 martie 2013 972 afişări

Liderul nazist Hermann Goring a contribuit decisiv la instaurarea terorii regimului lui Adolf Hitler, însă descoperiri recente atestă faptul că fratele său, Albert, ar fi salvat vieţile a zeci de evrei, notează Der Spiegel, în ediţia electronică.

IMPOSIBILUL SE ÎNTÂMPLĂ! EVREII DECOREAZĂ fratele unui NAZIST!

Albert Goring ar putea primi titlul "Drepţi între popoare" după ce va fi evaluat de către o comisie formată din zece supravieţuitori ai Holocaustului. Decoraţia, instituită din 1953, a fost acordată până acum către circa 20.000 de oameni din 47 de ţări. Doar 510 sunt germani, printre care Clare Barwitzky, care a salvat 30 de copii de la deportare în Chamonix în 1943, şi Willi Ahrem, comandantul unui lagăr de muncă silnică, care i-a avertizat şi ascuns pe evrei când trupele SS au încercat să-i omoare.

Hermann Goring a fost unul dintre comandanţii diviziei aeriene de război Luftwaffe şi cel mai apropiat confident al lui Adolf Hitler. A contribuit decisiv la popularizarea nazismului şi a fost responsabil de pregătirea industriei şi economiei germane pentru al Doilea Război Mondial. În 1941, a dat ordinul începerii pregătirilor necesare pentru instaurarea "Soluţiei Finale", cu scopul exterminării evreilor din Europa.

Albert Goring, fratele mai mic al lui Hermann, avea convingeri diferite. El ura naziştii şi anticipase încă dinaintea războiului că Hitler va ruina Germania. Nu s-a alăturat partidului nazist şi, în ciuda apropierii fratelui său de Hitler, a preferat să se mute în Austria şi să devină cetăţean austriac. După anexarea Austriei de către nazişti, Albert a decis să se mute la Praga şi de acolo la Budapesta şi la Bucureşti. În puţinele ocazii în care s-au întâlnit, în cei 12 ani de la instaurarea regimului până la înfrângerea Germaniei de către Aliaţi, Hermann l-a protejat pe fratele său de serviciile secrete, Albert riscând să fie arestat şi executat pentru activităţile sale contrare legilor.

În 1962, scriitorul evreu Ernst Neubach nota într-un articol intitulat "Prietenul meu Goring", publicat în revista Aktuell, câteva dintre acţiunile lui Albert. Neubach descrie un episod petrecut la Viena, la scurt timp după invazia naziştilor. Când trupele naziste au percheziţionat vopsitoria Raber de pe strada Wehringerstrasse şi nu l-au găsit pe proprietarul acesteia, au decis să o pună pe mama sa de 75 de ani în vitrina pe care au scris cu vopsea "Sunt un evreu murdar". Goring a văzut scena şi a scos-o pe femeie din vitrină, sub privirile uimite ale trecătorilor şi ale ofiţerilor SS. Aceştia l-au eliberat imediat după ce au văzut actele sale de identitate.

"Mulţi oameni îi datorează libertatea fratelui lui Hermann Goring", scrie Neubach. Albert Goring şi-a salvat şi doctorul, Max Wolf, de la trimirea în lagărul de concentrare Dachau. A eliberat evrei arestaţi şi le-a transferat bunurile confiscate către Zurich. L-a scăpat de teroarea nazistă şi pe Oskar Pilzer, fostul preşedinte al celei mai mari case de producţii din Austria, după ce l-a escortat la graniţă chiar înainte de a fi capturat. Mai târziu, la Praga, i-a scris comandatului lagărului Dachau, folosindu-se de numele Goring pentru a-l elibera pe medicul Josef Charvat, unul dintre evreii militanţi împotriva nazismului. După primirea scrisorii, comandantul a hotărât să elibereze doi deţinuţi cu numele Charvat, pentru a nu avea probleme cu superiorii, iar astfel şi liderul comunist Charvat reuşea să scape cu viaţă de la Dachau.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hermann goring,
nazism,
hitler,
evrei,
istorie
/special/imposibilul-se-intampla-evreii-decoreaza-fratele-unui-nazist-10657336
10657336
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.