Cate calculatoare au cumparat romanii pana acum?

Postat la 27 august 2009 72 afişări

In ultimii ani piata de PC-uri din Romania a crescut semnificativ, numarul de unitati vandute in 2008 depasind pragul de 900.000.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata de vanzarile de notebook-uri, care pe parcursul a sase ani au crescut cu 450.000 de unitati, de la 12.192 de unitati vandute in 2002, la peste 470.000 in 2008, depasind volumul de vanzari al desktop-urilor, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piata Gartner.

"Vanzarile de notebook-uri au crescut semnificativ in urma cresterii capacitatii hardware-ului, astfel putand fi rulate mult mai multe aplicatii si programe, dar si din cauza pretului, care s-a apropiat de cel al desktop-urilor", a spus Felix Enescu, EXP Executive Partner in cadrul Gartner. "In aceste conditii este normal ca raportul dintre laptop-uri si desktop-uri sa se orienteze in favoarea laptop-urilor."

Cititi mai multe despre graficul zilei aici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
graficul zilei,
calculatoare,
pc,
laptop,
notebook,
desktop
/special/cate-calculatoare-au-cumparat-romanii-pana-acum-4804383
4804383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.