Smart Business: cum au reuşit doi tineri români să convingă cele mai mari bănci din lume să le folosească produsul

Autor: Ioana Matei, Roxana Cârcior Postat la 17 august 2017 3552 afişări

Domeniul financiar-bancar le-a dat lui Florin Cioacă şi Florin Grosu nu doar o carieră în domeniu, ci şi oportunitatea dezvoltării unui business.

După mai mulţi ani în care au lucrat ca angajaţi, celor doi le-a venit ideea realizării unei  platforme de management al talentului pentru traderii din departamentele de trezorerie ale băncilor. Platforma conţine şi un simulator al pieţei de capital ce permit celor care o folosesc, la fel ca într-un simulator de zbor, să se antreneze chiar şi după finalizarea programelor de training la care au participat.

Primele linii de cod pentru Traderion au fost scrise  în 2013, iar la finalul anului 2014, start-up-ul lor a fost acceptat  în unul dintre cele mai cunoscute acceleratoare de afaceri din Statele Unite ale Americii.  Spre finalul anului trecut au semnat contractul cu primul client, iar până acum au antrenat până la 1.500 de traderi, care lucrează pentru bănci de investiţii precum J.P. Morgan, Goldman Sachs, Wells Fargo, Bank of America, Deutsche Bank. Vor genera astfel venituri de circa jumătate de milion de euro anul acesta; valoarea la care este evaluată platforma depăşeşte însă cinci milioane.

Ce urmează, povestesc Florin Grosu şi Florin Cioacă, fondatorii Traderion, în cadrul Smart Business, emisiune pe care o veţi putea urmări astăzi de la ora 15.

Smart Business este o emisiune în care dorim să vi-i aducem în faţă pe reprezentanţii noii generaţii de antreprenori, cei care au avut curajul să dezvolte pe piaţa locală afaceri ieşite din tipar. Sunt talentaţi, pragmatici, depăşesc piedici şi îşi transformă ideile în branduri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
business,
crestere,
folosire,
reusita,
romani,
tineri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.