Real estate. Real talk.

De ce să te faci agent imobiliar?

3 apr 2023

Independenţă, spirit antreprenorial şi o remuneraţie direct proporţională cu eforturile sunt câteva dintre caracteristicile meseriei de agent imobiliar în România. Care sunt recomandările celor care vor să înceapă un job în acest domeniu de la David Grigorescu, un profesionist cu 20 de ani de experienţă în acest domeniu? 

„Celor care vor să înceapă o carieră în domeniul imobiliar le recomand să se gândească puţin, să se scoată la o cafea pe ei şi să se întrebe ce-i motivează să facă asta. Pentru că dacă răspunsul este favorabil când vine vorba despre motivaţia lor internă, sunt sigur că celelalte cunoştinţe, abilităţi, informaţii necesare le vor obţine cu uşurinţă”, a spus David Grigorescu, fost preşedinte al Asociaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România (APAIR) şi proprietar al Zoom City Imobiliare, în cea mai recentă ediţie a webinarului Real Estate. Real Talk realizat de Storia.ro în parteneriat cu BUSINESS Magazin. 

Fondator al agenţiei Zoom City Imobiliare, el însuşi practică această meserie de aproximativ 20 de ani şi nici că se vede făcând altceva. „Nu mă gândesc să renunţ la această frumoasă meserie, pe care recunosc că o iubesc. Fac asta cu drag”, descrie David Grigorescu felul în care se raportează la profesia sa. 

Din rândul celor mai importante caracteristici pe care le apreciază la rolul de agent el menţionează, în primul rând, independenţa. „Practic, noi suntem antreprenori, chiar dacă acţionăm sub o agenţie imobiliară, noi suntem cei care ne stabilim programul. Noi investim în educaţia noastră, în abilităţile, cunoştinţele noastre, acţionăm individual pentru a creşte ca indivizi, ca profesionişti şi pentru a ne bucura de ceea ce rezultă din profesia de agent imobiliar.”

De asemenea, nu exclude importanţa remuneraţiei, care poate fi satisfăcătoare: „Poate fi o meserie bănoasă dacă tu eşti instruit, dacă aduci calitate, verticalitate, coloana vertebrală şi aplici inclusiv reglementările din această lege (al cărei proiect a fost depus recent spre dezbatere în Parlament n.red.).” 

Este, de asemenea, o meserie potrivită celor căroa le place să discute cu oamenii, să aducă valoare în ceea ce fac. „De multe ori, discut cu clienţii şi îi întreb care sunt aşteptările lor de la un agent imobiliar. Răspunsul vânzătorilor este, de cele mai multe ori, să le aducă un cumpărător care să ofere preţul potrivit; o chestie pe care o discut de foarte multe ori cu clienţii, cu oamenii care-mi ajung clienţi.” 

După ce înţeleg complexitatea procesului de vânzare, aşteptările lor sunt total diferite – spun că acesta trebuie să le apere lor interesele, să fie foarte bine instruit în pregătirea actelor de proprietate, să facă o estimare de preţ pertinentă.  

Ce calităţi trebuie să aibă un bun agent sau broker în imobiliare? „Trebuie să aibă abilităţi de comunicare, cunoştinţe în construcţii, chiar şi cunoştinţe juridice, să fie bun negociator”, răspunde David Grigorescu. 

Iar când vine vorba de felul în care clienţii se raportează la aceşti profesionişti, el spune: „Îi încurajez pe consumatori să aibă încredere în profesioniştii imobiliari, să-şi aleagă agenţii cu care doresc să lucreze pe criteriile pe care le consideră necesare şi să le ofere încredere. De ce? Pentru că ca în orice altă acţiune pe care o avem zi de zi, cu sprijinul unui specialist reuşim să obţinem performanţe mult mai bune decât am putea noi.”

Citiţi în următoarele articole rezultate webinarului Real Estate. Real Talk by Storia.ro, care l-a avut ca invitat pe David Grigorescu, fost preşedinte al Asociaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România (APAIR) şi proprietar al Zoom City Imobiliare, despre măsurile propuse prin Noua Lege a Agentului Imobiliar, precum şi despre felul în care poate acesta influenţa piaţa imobiliară. 

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunţuri din piaţă, putând fi accesată atât de pe desktop, cât şi prin aplicaţiile de iOS şi Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniştilor pentru a identifica cea mai bună soluţie de creditare. Storia.ro îşi propune să îi ajute pe români în găsirea acelei case pe care o pot transforma în acasă. Repede, uşor, informat, prin intermediul unei platforme complexe, ce răspunde tuturor cerinţelor din piaţă şi simplifică, totodată, procesul de căutare. În 2022, Storia.ro a lansat T.R.A.I. Index, o iniţiativă ce vine în întâmpinarea unor nevoi încă neacoperite ale românilor în găsirea unei locuinţe: standardul de viaţă, dincolo de cei 4 pereţi ai casei. T.R.A.I preia date relevante de la specialişti, precum nivelul de poluare a aerului, intensitatea traficului, varietatea punctelor de interes şi costul mediu pe metru pătrat, oferind o viziune de ansamblu asupra bunăstării fiecărui cartier în parte.

 

 

 

O campanie Business Magazin si   

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.