Opinie Ioana Mihai, editor: Cifre şi mii de poveşti

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 septembrie 2012 88 afişări

8 ani de când revista noastră a ieşit din tipografie prima dată. 400 de ediţii ale revistei BUSINESS Magazin. 700 de tineri manageri pe care i-am descoperit şi prezentat. Sunt câteva cifre rotunde pe care le sărbătorim şi fiecare dintre ele este o victorie.

Deliberat sunt optimistă. Sau, cel puţin, fac eforturi pentru asta. Încerc deopotrivă în viaţa personală şi cea profesională să privesc jumătatea plină a paharului - despre cea goală vorbesc, fără oprire, toţi. De aceea prefer să scriu despre antreprenori sau companii care fac slalom în criză şi reuşesc să nu concedieze, ba chiar să facă angajări. Fac asta deliberat. Fără a ocoli însă realitatea.

"Face fabrică în România?" era prima întrebare cu care eram întâmpinată în redacţie atunci când mă întorceam de la vreun interviu, în redacţia Ziarului Financiar, în urmă cu mai bine de zece ani. Asta era cea mai interesantă veste pe care puteam s-o dăm, la acea vreme, cititorilor. Chiar dacă economia se chinuia să-şi ia avânt, căutam optimismul şi pe vremea aceea.

Chiar de la bun început, când revista făcea primii paşi pe piaţă şi ne defineam stilul editorial, am avut o înclinaţie spre veştile bune. Deopotrivă s-au regăsit de-a lungul anilor în paginile revistei companii care demarau afacerile pe piaţă, investiţii de zeci şi sute de milioane de euro, tineri manageri ambiţioşi şi plini de energie ce ţin în mâini destinele firmelor în care lucrează.

Dar balanţa înclină greu spre talerul în care este aşezat pesimismul... Subiectul zilei este că ruşii de la Mechel vor să închidă patru combinate în România. Iar de ieri se discută despre închiderea unei publicaţii de business. Sunt doar două exemple, dar lista poate fi nesfârşită. E suficient să urmăreşti un flux de ştiri economic. Într-un asemenea peisaj starea de sărbătoare pare că nu-şi are locul. Pare. Pentru că, de fapt, trebuie să sărbătorim. Atât cititorii care urmăresc în fiecare săptămână revista, cât şi toţi colegii care au reuşit de-a lungul anilor să descopere poveşti inspiraţionale. Dar şi managerii şi antreprenorii care au crezut şi cred în continuare că pot mişca munţii din loc. Sunt multe poveşti pe care le vom mai afla şi le vom împărtăşi. Să sperăm că vor fi multe veşti bune.


Ioana Mihai este editor al revistei BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

/opinii/opinie-ioana-mihai-editor-cifre-si-mii-de-povesti-10135690
10135690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.