Am văzut noul Star Wars! Este...

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 16 decembrie 2015 5056 afişări

Am văzut noul Star Wars! Este...

The Force Awakens e un film bine realizat, cu un regizor care a dorit să aducă un omagiu lui George Lucas amintind, în mai multe rânduri, de trilogia originală din anii '70 şi '80.

Episodul VII este superior, din toate punctele de vedere, celor trei filme lansate între 1999 şi 2005. Fiind un fan Star Wars, l-aş plasa imediat după A new hope şi The Empire strikes back.

The Force Awakens revine la genul mai întunecat, mai sumbru al primelor filme. Chiar şi peisajele amintesc mai degrabă de acestea; veţi regăsi în film numeroase elemente preluate din povestea de început a Star Wars.

Fără a include vreun spoiler, am să menţionez că actorii îşi fac bine treaba şi se potrivesc rolurilor primite. Efectele speciale sunt de primă clasă, dar JJ Abrams a încercat, acolo unde era posibil, să folosească vechi trucuri cinematografice. Aş spune că în mare măsură acest lucru i-a reuşit.

Nu ştiu cum vor primi povestea cei care nu au văzut primele şase episoade sau cei care nu mai ţin minte prea multe din cele întâmplate anterior. Tranziţia dintre generaţia veche şi cea nouă este impecabil făcută, astfel încât cred că şi cei care nu sunt neapărat fani ai Star Wars se pot bucura de acest film.

John Williams este din nou la înălţime, coloana sonoră fiind excelentă.

În concluzie, Star Wars: The Force Awakens este cel mai bun film al seriei din ultimii 30 de ani; este, de asemenea, unul dintre cele mai bune filme ale anului. Pentru o experienţă completă, vă recomand să îl urmăriţi la IMAX sau în format 3D.

Citiţi şi Lucruri mai puţin ştiute despre universul Star Wars

Urmărește Business Magazin

/opinii/am-vazut-noul-star-wars-este-14922157
14922157
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.