Răzvan Mureşan, redactor BUSINESS Magazin, a câştigat premiul Tânărul Jurnalist al Anului

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 20 iulie 2012 128 afişări

Jurnalistul Răzvan Mureşan, redactor BUSINESS Magazin, a câştigat, joi, premiul Tânărul Jurnalist al Anului 2011, ediţia 2012, la categoria Finanţe, concurs organizat de Freedom House, cu sprijinul Unicredit Ţiriac Bank.

Răzvan Mureşan are 22 de ani şi face parte din echipa BUSINESS Magazin din anul 2009. Răzvan Mureşan a obţinut, în cadrul aceluiaşi concurs, o nominalizare la categoriile Finanţe în anul 2010 şi Mediu/Ecologie în anul 2011. Argumentul juriului pentru acordarea premiului Tânărul Jurnalist al Anului 2011 la categoria Finanţe a constat în calitatea scriiturii şi în abilitatea de a scoate în evidenţă poveşti inedite din societatea românească. Gala Tânărul Jurnalist al Anului, care a avut loc la Institutul Cultural Român, a premiat cei mai valoroşi patru jurnalişti ai anului 2011.

Materialele înscrise la secţiunea Finanţe au fost analizate de Serinela Spătărelu, Adrian Vasilescu şi Dan Bucşa.

Materialele premiate de juriu au fost articolele de copertă publicate în anul 2011 în BUSINESS Magazin, semnate Răzvan Mureşan:

- Afaceri cu BRIC - Brazilia, Rusia, India si China (BRIC) sunt, de ani buni, cele mai interesante pieţe de pe planetă pentru investitorii care vor afaceri în stil mare şi au curajul să-şi asume riscuri pentru ele. Care este potenţialul afacerilor româneşti cu ţările grupului BRIC şi ce fel de speranţe ar trebui să ne punem în banii lor?

- Revoluţia Generaţiei C - Îşi petrec cel puţin trei ore pe zi pe internet şi nu-şi pot imagina viaţa fără gadgeturile care îi insoţesc la şcoală, acasă sau pe stradă. Sunt conectaţi 24 din 24, se întâlnesc mai puţin în parc şi mai mult online, sunt mai sedentari, nu-i interesează prea mult politica sau actualitatea din ţară sau lume şi cei mai multi trăiesc din banii părinţilor. Noua generaţie va ocupa în 2020 peste 40% din populaţia statelor europene şi în scurt timp va conduce lumea.

- Cele patru mistere ale pădurilor - După 20 de ani de haos legislativ şi defrişări scăpate de sub control, a venit în sfârşit momentul pentru un management durabil al pădurilor din România, odată cu primul inventar de după Revoluţie al fondului forestier naţional. BUSINESS Magazin vă prezintă ce s-a întâmplat cu lemnul românesc în toată această perioadă, ce afaceri legale şi ilegale s-au dezvoltat în domeniu şi cum arată în momentul de faţă viitorul pădurilor ţării.

La categoria Actualitate internă/Social, susţinută de Vodafone România, juriul a ales doi câştigători, Cătălin Hopulele, de la publicaţia Opinia veche, şi Alina Moscalu de la Kamikaze. La secţiunea Telecom & Gadgets, susţinută de acelaşi sponsor, câştigătoare a fost desemnată jurnalista Andrada Fiscutean de la Pro FM, iar la secţiunea Mediu/Ecologie, susţinută de EcoRom Ambalaje, premiul i-a revenit Oanei Dan de la TVR Info.

Freedom House România, alături de Ringier Romania şi Vodafone România - sponsor fondator, organizează de 14 ani concursul "Tânărul Jurnalist al Anului", adresat tinerilor jurnalişti până în 35 de ani din întreaga ţară, care scriu în presa tipărită şi online.

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/razvan-muresan-redactor-business-magazin-a-castigat-premiul-tanarul-jurnalist-al-anului-9892412
9892412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.