Felix Reidenbach si cea mai mare fresca cu fotbalisti din lume

Postat la 22 mai 2007 1 afişăre

Ilustratorul german Felix Reidenbach s-a facut remarcat anul trecut in timpul mondialelor de fotbal cu fresca lui in care zeii fotbalului decoreaza tavanul garii centrale din Cologne, Germania. Proiectul de aproape 800 de metri patrati a necesat o munca intensa de aproape doua luni.

"Ma concentrez pe ceea ce vreau sa fac mai mult decat pe ceea ce sunt in stare sa fac"

 

Ilustratorul german Felix Reidenbach s-a facut remarcat anul trecut in timpul mondialelor de fotbal cu fresca lui in care zeii fotbalului decoreaza tavanul garii centrale din Cologne, Germania. Proiectul de aproape  800 de metri patrati a necesat o munca intensa de aproape doua luni.

 

Pentru inceput, artistul de 46 de ani a analizat picturile pe tavane executate de-a lungul timpului, incepand cu secolul XV si pana in secolul XVIII. A incercat sa gaseasca printre atatea lucrari stilul sau ideal. Abia apoi s-a apucat de treaba si a realizat un 3D de arhitectura. A desenat corpuri de fotbalisti in diferite pozitii, carora le-a lipit capetele celor 10 sportivi, adaugand si steagurile adidas. Dupa ce a primit acordul clientului a pictat cu multa precizie compozitia in format digital. A muncit cate patru zile pentru fiecare jucator. Imaginea finala a fost printata pe material si apoi montata pe tavanul garii. Locuind in Suedia, Reidenbach nu si-a putut admira pe viu opera, ci doar pe ecranul calculatorului sau.

 

Pentru un artist care a renuntat la liceu si a fost respins la scoala de arta, Felix Reidenbach are un portofoliu destul de impresionant numarand clienti precum: Lufthansa, Ikea, Sony, Audi, revista germana Petra si Gore-Tex. Faptul ca artistului nu-i place sa se incadreze in tipare este evident prin simpla alegere a numelui companiei sale. 2d3d4d e o alegere destul de neconventionala. "De candam inceput sa desenez, am incercat sa devin un artist cu cat mai multe fatete, din punct de vedere stilistic si conceptual", iar cum "Academia era pentru mine camera mea, nu a avut cine sa-mi spuna ca gandul meu era idiot", povesteste Felix Reidenbach. Cu toate astea isi urmeaza in continuare propriile convingeri de fiecare data candisi alege joburile: "Ma concentrez pe ceea ce vreau sa fac mai mult decat pe ceea ce sunt in stare sa fac."

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/felix-reidenbach-si-cea-mai-mare-fresca-cu-fotbalisti-din-lume-1009272
1009272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.