Advertising on the move

Postat la 23 iunie 2008 82 afişări

Fluctuatia relativ mare de personal din publicitate si recentele plecari din agentii ale unor manageri cunoscuti, unii dintre ei dupa ani de zile petrecuti in aceeasi companie, ridica in mod fi resc intrebari: ce motive ii fac pe oameni sa se mute de la o agentie la alta si ce pot face acestea sa-si pastreze oamenii cei mai valorosi?

"Vreau sa lucrez in publicitate pentru ca nu-mi plac multe dintre reclamele romanesti si simt ca as putea face reclame mai bune, mai inteligente. Vreau sa materializez niste idei, sa creez, sa pacalesc consumatorii in cel mai inteligent mod, sa demonstrez ca exista si romani cu idei originale si destepte", spune Ioana Surugiu, studenta in anul al doilea la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii din Bucuresti. La fel ca Ioana, sute de tineri se inscriu in fiecare an la o facultate de comunicare, fiindca isi doresc sa lucreze in publicitate, un domeniu in care cei mai "vechi" oameni ajung la 38-40 de ani. Faptul ca in publicitate lucreaza oameni cu varste de aproximativ 25-35 de ani are avantajele clasice - entuziasmul, dorinta de a invata si conectarea la nou a oamenilor, dar reversul medaliei inseamna lipsa de experienta si mai ales tendinta de migrare rapida de la o agentie la alta.

 

BUSINESS Magazin a vorbit cu reprezentantii a opt dintre cele mai importante agentii si grupuri de comunicare, din declaratiile acestora reiesind ca fluctuatia medie la nivelul industriei a fost anul trecut in jurul a 25-35%. "Ca procent mi se pare mult 25%, chiar si agentiile care nu sunt in topul preferintelor candidatilor au modalitati de a-i atrage si retine pe cei mai buni. Fluctuatia poate avea si valente de revigorare si improspatare; prin urmare, daca e in limita a 10-15% poate avea efecte benefice, in conditiile in care organizatia are liderii capabili de a-i integra pe nou-veniti si a le pune talentul in valoare", declara Eugen Dumbrava, consultant in resurse umane, fost director de HR la Leo Burnett & Target, agentia de publicitate a grupului de comunicare Leo Burnett.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
publicitate,
advertising,
media,
marketing
/media-marketing/advertising-on-the-move-2734272
2734272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.