TINERI MANAGERI DE TOP: Razvan Bagiu, managerul multitouch de la CS Vision

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 01 iulie 2011 833 afişări

A pus bazele CS Vision, compania din spatele meselor multitouch in 2002, dupa ce a lucrat timp de cinci ani ca programator in diverse companii.

Brasoveanul a absolvit Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti si a urmat apoi si un master in informatica aplicata la aceeasi institutie de invatamant.

Mesele multitouch - suprafete tactile de mari dimensiuni care pot reda fotografii, documente si chiar jocuri - au fost lansate in Romania in toamna anului trecut. Sunt produse intr-o fabrica mica din Brasov, pe care Razvan Bagiu a folosit-o anterior pentru productia altor dispozitive ale companiei, precum terminale informative sau diverse echipamente pentru publicitate interactiva. "Planul este sa vindem 15 mese multitouch pana la finalul acestui an", estimeaza el despre o piata inca neexplorata in Romania pe care a intrat in urma unui proces de cercetare de sase luni si a unei investitii de 35.000 de euro. Cinci au ajuns deja in piata, doua la un post de televiziune care vrea sa le foloseasca in cadrul unei emisiuni difuzate in direct, iar restul la companii din farma, auto si FMCG. "Tehnologia multitouch este deocamdata una de avangarda, dar incepe incet-incet sa prinda elan si in Romania", spune Bagiu, care in perspectiva proiectelor in lucru si a negocierilor cu potentiali clienti ia in calcul relocarea fabricii de la Brasov intr-un spatiu mai mare si cresterea numarului de angajati.

Din acest business Razvan Bagiu a avut anul trecut venituri de 950.000 de euro, dintre care aproximativ 65% au fost veniturile TomTouch, divizia companiei care produce dispozitivele interactive. "Anul acesta afacerile ar trebui sa ajunga la 1,3 milioane de euro", estimeaza antreprenorul, iar daca procentul se mentine, echipamentele interactive vor insemna in jur de 850.000 de euro din total.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-razvan-bagiu-managerul-multitouch-de-la-cs-vision-8393503
8393503
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.