TINERI MANAGERI DE TOP: Ioana Gheorghiade - bancherul care se ocupa de marile proiecte din energie si infrastructura

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 iunie 2011 729 afişări

De vara trecuta, Ioana Gheorghiade conduce divizia de Project Finance a BCR, calitate in care coordoneaza o directie esentiala de activitate a bancii: finantarea marilor proiecte din energie si infrastructura.



Ioana Gheorghiade este una din eroinele Catalogului "200 cele mai puternice femei din business", care va fi lansat în curând, si ale galei "Woman in Power" (19 martie 2014).



Are in subordine opt oameni, iar faptul ca o parte dintre ei sunt barbati "nu reprezinta o provocare suplimentara", spune bancherita de 35 de ani, pentru ca "din punctul de vedere cultural, majoritatea angajatilor din sistemul bancar romanesc sunt dispusi sa accepte subordonarea fata de o femeie". Absolventa de ASE, membru al CFA Institute si cu un EMBA la Asebuss, Ioana Gheorghiade are deja experienta mai multor institutii financiare de origini si cu culturi diferite, de la ABN Amro Securities la BRD (2000) si apoi HVB Bank Romania (2002), ulterior HVB-}iriac, ca senior account manager pentru portofoliul de clienti companii, pentru ca in 2007 sa devina bancher principal la biroul BERD din Romania.

"BERD a fost un pas important, intrucat experienta unei institutii financiare internationale ii aduce beneficii oricarui bancher axat pe zona de finantare strategica a companiilor", afirma Gheorghiade. Anul petrecut la BERD i-a fost de folos din 2008 incoace, cand a fost recrutata de BCR pentru divizia de Project Finance, mai intai ca director adjunct, apoi ca director executiv, cu specializare pe proiectele din energie, sanatate si infrastructura, atat ca relatie cu clientii finantabili, cat si in zona de dialog cu Ministerul Economiei in privinta dezvoltarii sectorului energetic - o miza importanta pentru BCR, care in aprilie a semnat un acord de finantare de 23 mil. euro cu grupul industrial Martifer pentru dezvoltarea unui proiect eolian in sud-estul tarii. Domeniile de crestere a cererii de finantari de proiecte in 2011-2012, in opinia ei, sunt in principal energia regenerabila (parcuri eoliene, microhidrocentrale), unde "se vor accelera spectaculos investitiile", sectorul medical (spitale si clinici private) si proiectele de infrastructura rutiera.



- Cel mai de succes tanar manager - servicii financiare: Ioana Gheorghiade, Director executiv de Project Finance la BCR. In varsta de 35 de ani, Ioana Gheorghiade coordoneaza o directie esentiala de activitate a bancii: finantarea marilor proiecte din energie si infrastructura.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-ioana-gheorghiade-bancherul-care-se-ocupa-de-marile-proiecte-din-energie-si-infrastructura-8307973
8307973
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.