TINERI MANAGERI DE TOP: Ce aplicatii dezvolta Alexandru Lapusan, CEO al Zitec, pentru pietele straine

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 03 iulie 2011 417 afişări

Alexandru Lapusan dezvolta produse si aplicatii online complexe, care ajung in cea mai mare parte pe piete straine.

Peste 80% din veniturile Zitec, compania infiintata de Alexandru Lapusan, provin din proiecte externe realizate pentru companii din SUA, Canada, Marea Britanie, Grecia, Cipru, Germania sau Italia. In Romania compania a dezvoltat servicii online pentru companii precum J.W. Marriott, Mercedes-Benz sau Lafarge. "Un punct forte il reprezinta tehnologiile de cloud computing, dar am intrat recent si pe piata de aplicatii pentru retele sociale cu HotelPeeps si pe nisa aplicatiilor mobile cu Sharoid", spune Lapusan.

HotelPeeps, spre exemplu, s-a axat initial pe identificarea celei mai bune optiuni de cazare pentru o destinatie dorita de utilizatori, dar din 2010 cauta in paralel si optiunile cu cel mai bun pret, aplicatia fiind folosita in prezent de peste 15.000 de utilizatori, lucru care face din HotelPeeps cea mai utilizata aplicatie romaneasca de pe Facebook.

Absolvent al Facultatii de Automatica din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, educatie completata de un master in stiinte in cadrul Academiei de Studii Economice, Alexandru Lapusan s-a angajat inca din timpul facultatii, primul job fiind la Radio 21, ca dezvoltator web, urmat de o perioada in care a fost inginer software la TotalNey si mai apoi la UMT, compania din spatele unei tehnologii cumparate ulterior de Microsoft.

In iunie 2003 a decis sa urmeze insa calea antreprenoriatului si a pus bazele companiei de software Zitec, care a dezvoltat produse precum Zidox, un sistem de management al documentelor, platforma de ecommerce Izuvio sau TreePath, solutie pentru managementul continutului. "Printr-o investitie de 250.000 de dolari, efectuata in 2009 si 2010, am devenit si actionari ai VideoPublishing.com", spune antreprenorul despre platforma de software ce permite companiilor sa ofere continut video online fara sa fie necesara investitia in infrastructura IT.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-ce-aplicatii-dezvolta-alexandru-lapusan-ceo-al-zitec-pentru-pietele-straine-8394558
8394558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.