TINERI MANAGERI DE TOP: Bogdan Speteanu si cariera sa la BCR Leasing

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 iulie 2011 1435 afişări

Bogdan Speteanu a preluat in octombrie 2010 conducerea BCR Leasing, cu o miza mare: iesirea afacerilor companiei din criza, inclusiv cu concursul finantarilor pentru echipamente si utilaje agricole.

Anul trecut n-a fost stralucit pentru BCR Leasing, a doua companie de pe aceasta piata, care si-a redus valoarea afacerilor de la circa 140 la 18 milioane de euro, pe un context de scadere a pietei cu 14%. Pentru anul in curs, Bogdan Speteanu estimeaza o crestere a pietei de circa 15% si o majorare de pana la opt ori a afacerilor companiei. "Anul trecut ne-am concentrat mai mult pe eficientizare si optimizare. In 2011, desi administrarea riscurilor ramane o prioritate, in acelasi timp ne concentram pe cresterea afacerilor noi", spune Speteanu, care mizeaza in special pe finantarile pentru autovehicule, echipamente si utilaje agricole si a lansat deja in februarie un produs de finantare pentru fermieri, beneficiind in acest sens de baza de informatie a BCR.

Tanarul bancher, in varsta de 33 de ani, coordoneaza direct 78 de angajati din personalul total de 142 de oameni din firma, a caror medie de varsta spune ca e de circa 35 de ani. A terminat ASE, are un EMBA la Asebuss, este Chartered Certified Accountant si si-a inceput cariera in audit, la Raiffeisen, dupa care din 2004 a venit la BCR, ca sef de audit intern, apoi responsabil de programul de integrare a bancii in grupul Erste (2006), director al diviziei de strategie (2008) si coordonator al programelor de eficientizare a costurilor. Ii place sa fie "in locurile unde se lucreaza intens, in mijlocul unor echipe care construiesc sau reconstruiesc businessuri" si descrie succesul in viata drept "echilibrul intre viata personala si job", lesne de inteles pentru un manager care lucreaza zilnic 9-10 ore si incearca sa ajunga la tenis si la fitness de 2-3 ori pe saptamana. "Din fericire, sotia mea este foarte activa, lucru care ma motiveaza si pe mine", adauga Speteanu.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-bogdan-speteanu-si-cariera-sa-la-bcr-leasing-8515233
8515233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.