TINERI MANAGERI DE TOP: Alin Balanescu, managerul pentru care "accident" si "sanatate" inseamna bani

Autor: Ana Raduta Postat la 19 iunie 2011 277 afişări

A intrat in Alico, fosta AIG Romania, ca trainer, acum 13 ani. A fost inceputul unei cariere care s-a dezvoltat permanent, iar acum conduce una dintre cele mai importante divizii ale companiei de asigurari.

"Primul pas in companie l-am facut in 1998 in calitate de trainer, apoi am dezvoltat departamentul de training si am fost responsabil de dezvoltarea managerilor din distributia prin agenti", povesteste Balanescu. Ulterior a fost numit responsabil de dezvoltarea unei retele directe de distributie, iar in ultimii ani a ocupat functia de director de training si calitate. De la inceputul acestui an Alin Balanescu este profit center manager pe linia de accident si sanatate. Sarcina sa nu este deloc usoara, in conditiile in care multe dintre companii, cei mai importanti clienti ai asiguratorilor si in special ai celor care se axeaza pe vanzarea de polite de sanatate, au renuntat in ultimii doi sa acorde asigurari de sanatate angajatilor.

Cu toate acestea, Balanescu nu s-a abatut de la traseul pe care singur si l-a stabilit la inceputul carierei. "Important este sa stii clar unde vrei sa ajungi, sa stabilesti obiective provocatoare urmate de actiuni specifice care sa duca la atingerea lor, un factor critic fiind implementarea corecta si la timp", spune acesta.

Cea mai mare provocare din cariera sa a fost dezvoltarea distributiei prin agenti in perioada 1999 - 2000. Atunci, notiunea de asigurari de viata, accident si sanatate era practic necunoscuta in Romania si tocmai de aceea nu era deloc simplu sa recruteze, sa pregateasca si sa dezvolte oameni care sa promoveze si sa distribuie acest tip de servicii. Ca profit center manager pe linia de accident si sanatate, este responsabil de vanzarile acestor produse, dar si de veniturile obtinute.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-alin-balanescu-managerul-pentru-care-accident-si-sanatate-inseamna-bani-8353816
8353816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.