TINERI MANAGERI DE TOP: Adrian Rizea - si din mobila fabricata la Campina te poti imbogati

Autor: Ioana Mihai Postat la 02 iunie 2011 802 afişări

La 36 de ani se ocupa de dezvoltarea retelei de magazine Lem’s, care a contribuit anul trecut la cresterea cifrei de afaceri a companiei cu 6,5%, in conditiile in care vânzarile din piata de mobila scad.

S-a implicat in afacerea dezvoltata de parintii sai la terminarea facultatii (ASE), la acea vreme producatorul de mobila Lemet avand 20 de angajati. "Afacerea era de mici dimensiuni si colaboram cu cateva magazine de specialitate, mai ales in Bucuresti", povesteste Adrian Rizea. A inceput prin a invata - despre cum se desfasura, efectiv, productia in fabrica; despre produse, despre materiale. De atunci Lemet a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de 34 de milioane de euro, in crestere cu 6,5% fata de anul anterior. Fabrica infiintata la Campina in 1991 a ajuns acum sa aiba hale de productie care acopera 30.000 mp, pe poarta fabricii iesind anual peste 360.000 de module de mobila. "Mereu am contractat credite, dar am avut o mare chibzuinta a banilor", spune Adrian Rizea care acum, pentru a deschide noi magazine in tara, calatoreste saptamanal. Lui i-a apartinut ideea de a deschide magazine sub marca Lem's, iar ritmul deschiderilor de anul trecut a fost factorul principal care a ridicat cifra de afaceri a companiei. Reteaua Lem's numara acum peste 100 de spatii, dintre care o treime au fost deschise anul trecut.

"Media vanzarilor pe magazin a scazut fata de anul anterior, dar am compensat prin inaugurarea de noi spatii", spune Rizea. Pentru anul in curs compania are un buget de investitii estimat la 17 milioane de lei (circa 4 milioane de euro), de peste doua ori mai mult decat anul trecut, cand au fost cheltuiti 8 milioane de lei. Investitiile tintesc atat cresterea capacitatilor de productie, cat si acoperirea teritoriala a tarii, in acest moment Lem's fiind cea mai extinsa retea de profil.

Dezvoltarea retelei a venit in completarea evolutiei pe partea de productie. Lemet are acum in oferta patru paliere de pret, iar "punctul nostru forte sunt bucatariile: avem cele mai bune preturi de pe piata raportate la calitate si cel mai scurt timp de livrare a comenzilor", spune Rizea.



- Premiul special "Multiplu de zece": Adrian Rizea, Director comercial al producatorului de mobila Lemet. In varsta de 36 de ani, Rizea s-a implicat activ in afacerea familiei sale de la terminarea facultatii, cand Lemet avea in jur de 20 de angajati, iar spatiul de productie era de zeci de ori mai mic decat fabrica de acum.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-adrian-rizea-si-din-mobila-fabricata-la-campina-te-poti-imbogati-8307846
8307846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.