Tânărul care coordonează activitatea Unilever în Europa de Centru-Sud

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 februarie 2014 2022 afişări

A fost numit în toamna lui 2011 director financiar al Unilever South Central Europe (USCE), regiune ce cuprinde România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Moldova, Macedonia şi Albania. Lucrează direct cu o echipă formată din peste 40 de oameni, iar „ca membru în boardul USCE am responsabilităţi mai ample pentru întregul business, care este matur şi complex, însemnând peste 100 de milioane de euro”.

Tânărul care coordonează activitatea Unilever în Europa de Centru-Sud

A început să lucreze la Unilever în 2000, pe vremea când era încă student al Facultăţii de Cibernetică din cadrul ASE, iar în cei 13 ani de carieră, a trecut prin toate departamentele companiei: vânzări, supply chain (planning, purchasing, factories), financiar. A dobândit experienţă în toate segmentele în care Unilever are activităţi în regiune: îngrijire personală, îngrijirea locuinţei, produse alimentare, îngheţată, proiecte cross-divizii. A fost implicat în proiecte interdepartamentale, coordonând, de exemplu, activităţile de achiziţii şi fuziuni în regiune ale USCE, care a preluat în urmă cu cinci ani fabrica de îngheţată Napoca în România, iar în urmă cu doi ani, a achiziţionat producătorul bulgar de îngheţată Darko.

„Gestionând îndeaproape procesul de achiziţie şi cunoscând foarte bine businessul de îngheţată, am rămas implicat în deciziile strategice ale acestei divizii." Răzvan Predica spune că „fiind un business complex, Unilever mi-a dat şansa să fac cel puţin tot ce mi-am dorit, menţinând spiritul de antreprenoriat".

În 2006, a participat la coordonarea operaţiunilor de supply chain pentru deschiderea platformei industriale de la Ploieşti, prin care Unilever a creat, în România, un singur centru de producţie, ce include fabrica de detergent şi cea de produse alimentare. În perioada 2004 – 2006, a fost responsabil de intrarea companiei pe piaţa produselor alimentare din Serbia şi de strategia de dezvoltare a afacerilor.

Răzvan Predica spune că orice profesionist, recunoscut în domeniul său, primeşte oferte de la head-hunteri din când în când. „Sunt momente şi momente." Peste zece ani se vede tot în România, „continuând să fac ceva durabil pentru ţara noastră. Poziţia este mai puţin importantă, deşi fiecare are propriile ambiţii".


Răzvan Predica

UNILEVER SOUTH CENTRAL EUROPE

FUNCŢIE director financiar

VÂRSTĂ  35 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2011 727 mil. lei

PIERDERE 2011 66 mii lei

ANGAJAŢI 279

Urmărește Business Magazin

/lideri/tanarul-care-coordoneaza-activitatea-unilever-in-europa-de-centru-sud-12104731
12104731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.