Românul care la 20 de ani lucra pentru Lehman Brothers şi Goldman Sachs. Unde a ajuns după ce s-a întors în ţară

Autor: Razvan Muresan Postat la 09 iunie 2014 11990 afişări

Românul care la 20 de ani lucra pentru Lehman Brothers şi Goldman Sachs. Unde a ajuns după ce s-a întors în ţară

Adrian Cighi este reprezentantul legal al sucursalei Franklin Templeton Investment Management de la Bucureşti şi membru al echipei care administrează investiţiile Franklin Templeton în România. Este membru recomandat de Fondul Proprietatea în consiliile de administraţie ale Aeroporturi Bucureşti (2013-prezent), Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (2011-prezent), Poşta Română (2010 – prezent), Romgaz (2011-2013), Alcom Timişoara (2010-prezent) şi Prestări Servicii Bucureşti (2010-2012).

„Revenirea în România după şase ani în Marea Britanie a fost o decizie grea, care s-a dovedit însă a fi una inspirată având în vedere satisfacţia profesională pe care mi-o oferă rolul actual la Franklin Templeton, prin care pot sa îmi pun în valoare pregatirea ca analist financiar, dar şi dorinţa de a contribui prin ceea ce fac la dezvoltarea economică a României”, spune Cighi, care a lucrat între 2004 şi 2006 la Lehman Brothers şi Goldman Sachs la Londra. Ulterior, până în 2010 a fost analist de investiţii şi administrare risc în cadrul BT Asset Management, la Cluj-Napoca.

Cighi deţine un master în contabilitate şi finanţe la London School of Economics and Political Science şi este licenţiat în finanţe la Richmond University din Londra.

"Peste cinci ani doresc sa fac parte in continuare din echipa Franklin Templeton, atat in rolul nostru de administrator al Fondului Proprietatea dar si de investitor institutional semnificativ in Romania si alte tari din Europa Centrala si de Est", mai spune Adrian Cighi.


Adrian Cighi

30 de ani

vicepreşedinte şi analist investiţii

Franklin Templeton Investment Management


Adrian Cighi face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014 şi a fost premiat în cadrul galei Business Magazin. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/romanul-care-la-20-de-ani-lucra-pentru-lehman-brothers-si-goldman-sachs-unde-a-ajuns-dupa-ce-s-a-intors-in-tara-12726231
12726231
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.