Paul Ursăciuc este la doar 39 de ani al doilea român din comitetul executiv al celei mai mari bănci din România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 04 februarie 2014 468 afişări

Pentru Paul Ursăciuc, anul acesta a început cu o veste bună: după ce a fost promovat în toamna trecută Chief operating officer al BCR, în ianuarie a primit de la BNR autorizaţia de a-şi prelua mandatul de membru în comitetul executiv al băncii.

Paul Ursăciuc este la doar 39 de ani al doilea român din comitetul executiv al celei mai mari bănci din România

Ursăciuc a devenit astfel al doilea român din comitetul executiv al celei mai mari bănci din România, după Sergiu Manea, şi unul dintre puţinii români care ocupă actualmente funcţii de vârf într-o bancă de top cu acţionariat străin. Nicio surpriză, aşadar, că atunci când e întrebat care ar fi cel mai memorabil moment al carierei sale, Ursăciuc indică recenta sa promovare, „survenită, din punctul meu de vedere, la finalul unei etape profesionale de succes, pe care am abordat-o cu onestitate. Sigur că această promovare vine la pachet cu noi provocări şi noi responsabilităţi, astfel că nu cred că voi duce lipsă de momente memorabile„.

Echipa cu care lucrează direct include 10 oameni, iar în organizaţie, în zona lui de coordonare (Operaţiuni şi IT) lucrează peste 1.000 de specialişti. Despre stilul său de management spune că încearcă să comunice cât mai deschis cu echipa şi cu ceilalţi colegi - „un stil participativ, prin care definim în echipă obiectivele şi căile pentru a le atinge; de-a lungul anilor, am constatat că astfel se obţin cele mai bune rezultate„. Paul Ursăciuc a absolvit ASE, Facultatea de Cibernetică; tot la ASE are un masterat în Economie cantitativă, derulat în paralel cu unul în management la SNSPA. Şi-a început cariera în 2000 în audit, la PricewaterhouseCoopers, ajungând auditor financiar senior, pentru ca din 2005 fie recrutat de BCR, ca manager de proiect, apoi director executiv în Direcţia de audit intern şi, din 2012, chief operating officer.

Din 2007 este şi preşedintele Comisiei de audit intern din Asociaţia Română a Băncilor. „Ţinând cont de experienţa mea, dar şi de ceea ce mi-aş dori să construiesc mai departe, aş spune: un bun manager, tânăr sau nu, trebuie să fie în primul rând competent în domeniul său şi, la fel de important, să abordeze cu integritate profesia. Trebuie neapărat sa creadă în utilitatea socială a ceea ce face, să-i respecte pe cei cu care lucrează, să se facă respectat de ei - iar prin asta înţeleg inclusiv capacitatea de a recunoaşte şi corecta greşelile la timp, ale sale sau ale echipei„, pledează Ursăciuc.

Nu consideră că există o disjuncţie dintre un manager şi un antreprenor: „Cele două roluri se întrepătrund, oricare din cele două poate fi un antrenament pentru celălalt rol„.


FUNCŢIE Vicepreşedinte operaţiuni, membru al Comitetului Executiv

VÂRSTĂ 39 de ani

ACŢIONAR MAJORITAR Erste Group Bank AG prin EGB Ceps Holding GmbH (93,6%)

Active 2012 73,3 mld. lei

Rezultat net 2012  -1,2 mld. lei

Angajaţi 2012 7.600

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bcr,
paul ursăciuc,
tineri manageri de top
/lideri/paul-ursaciuc-este-la-doar-39-de-ani-al-doilea-roman-din-comitetul-executiv-al-celei-mai-mari-banci-din-romania-12018719
12018719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.